Φυλλα Ευβοιας

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις αθλητικές διαδρομές
Post Reply
Planar
Posts: 358
Joined: 30 Mar 2007 14:28
Location: Maganopigado
Contact:

Φυλλα Ευβοιας

Post by Planar »

Μπορεί να μου δώσει κανείς πληροφορίες για το πεδίο κοντα στα Φύλλα και στο Θεολόγο, στην Ερέτρια; Κυρίως για την πρόσβαση
Ευχαριστώ

User avatar
kayak
Posts: 158
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Post by kayak »

Μολις περάσεις τη νέα γέφυρα της Χαλκίδας θα δεις ταμπέλα για Β.Ευβοια ή Ν.Ευβοια. Ακολουθεις αυτή που πάει Ν. Εύβοια. Λίγα χιλιόμετρα μετά θα δείς στο αριστερό σου χέρι ένα Super Market Lidl. Εκεί στρίβεις αριστερά (πινακίδα που γράφει προς Φύλλα). Ακολουθείς το βασικό δρόμο όπως πηγαίνει (θα περάσεις χαμηλότερα από ένα αρχαίο πύργο και ένα αρχαίο κάστρο) και ακολουθείς την κατεύθυνση για το μοναστήρι του Αγ.Γεωργίου Αρμα. Κάποια στιγμή θα συναντήσεις μια διχάλα που δεξιά κατηφορίζει για το μοναστήρι ενώ ευθεία συνεχίζει προς Θεολόγο. Συνεχίζεις ευθεία και μετά από λίγο θα δεις τα πρώτα βράχια στο αριστερό σου χέρι. Υπάρχουν 3 τμήματα των βράχων. Διαδρομές υπάρχουν ανοιγμένες αυτή τη στιγμή στο 3ο τμήμα(τελευταίο). Συνεχίζεις λοιπόν και συναντάς ένα σπίτι στο αριστερό σου χέρι και μετά από λίγο ένα δεύτερο που έχει και μερικά δέντρα απ'εξω. Παρκάρεις εκεί και σε 5' είσαι στα βράχια.
Υπάρχουν αρκετές εύκολες (IV+ εως V+, 10-30μ) διαδρομές που έχουν ανοιχτεί από τον ΕΟΣ Χαλκίδας και πιο αριστερά υπάρχουν αρκετές διαδρομές που έχουν ανοιχτεί (και συνεχίζουν να ανοιγονται) από τον Δ.Στραβογένη και παιδιά του ΣΕΟ. Οι συγκεκριμένες διαδρομές έχουν ανάπτυγμα περίπου 50μ (VI εως VII+)και καλό είναι να σκαρφαλώνονται με διπλά σκοινιά (για ραπέλ).
Οι διαδρομές είναι ασφαλισμένες με ανοξείδωτα βύσματα. Οι διαδρομές του ΕΟΣ Χαλκίδας είναι στον ίσκιο από τις 13:00-14:00 και μετά ενώ οι ψηλές από τις 16:00 και μετά. Καλό είναι τις ζεστές μέρες να αποφεύγεται το σκαρφάλωμα πιο νωρίς.

Καλό σκαρφάλωμα!

Planar
Posts: 358
Joined: 30 Mar 2007 14:28
Location: Maganopigado
Contact:

Post by Planar »

Ευχαριστώ ρε kayak!!!
Οι 50αρες ξερεις αν εχουν ενδιαμεσα ρελέ;

User avatar
kayak
Posts: 158
Joined: 14 Nov 2007 08:41

Post by kayak »

απ'οσο ξερω έχουν. μπορεί κάποιες ασφάλειες τους να σου φανούν μακρινές.

Lacrimosa
Posts: 106
Joined: 20 Aug 2008 10:06

Διαδρομές που ανοίγονται στον Αριστερό τοίχο

Post by Lacrimosa »

Καταρχάς μπράβο ρε Γιάννη, με τίποτα δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερη περιγραφή!!!

Οι 50αρες βρίσκονται απο τη σπηλιά και αριστερά και έχουν γραμμένα τα ονόματα και τις δυσκολίες σε άσπρο πλαίσιο. Οι δυσκολίες είναι για το σύνολο των διαδρομών τις οποίες αρχικά ανοίξαμε για να σκαρφαλώνονται με δύο σχοινιά σαν ενιαίες 50άρες διαδρομές για χορταστικό σκαρφάλωμα.

Ωστόσο επειδή κάθε τόσο βρίσκαμε υλικά από εγκαταλήψεις (όποιοι άφησαν ας μας πάρουν να τα επιστρέψουμε) αποφασίσαμε να βάλουμε και ενδιάμεσο ρελέ ώστε να μπορούν να σκαρφαλωθούν από περισσότερο κόσμο.

Πλέον έχουμε ξεκινήσει και το δεύτερο βράχινο συγκρότημα αριστερά από αυτό που βρίσκονται σήμερα οι διαδρομές. Η φιλοδοξία μας είναι εκεί να ανοιχτούν trad διαδρομές καθώς υπάρχει ανάπτυγμα περίπου 80 - 100 μέτρα και γενικά παίρνει φυσικές ασφάλειες. Για το λόγο αυτό οργανώνουμε μόνο τα ρελέ και τοποθετούμε γκολό μόνο όπου είναι απαραίτητο για να πάει κάποιος όχι πολύ έμπειρος αναρριχητής. Καλό θα ήταν όποιος ανοίξει σε αυτό το κομμάτι, εφόσον το επιθυμεί και εκείνος, να ακολουθήσει την ίδια φιλοσοφία.

Σε αυτό το καινούργιο πεδίο έχουν ήδη ανοιχτεί 3 διαδρομές trad και άλλη μια βρίσκεται σε εξέλιξη. Οι διαδρομές που έχουν ολοκληρωθεί είναι: Mία αριστερά από τη σπηλιά που ασφαλίζεται εύκολα (V-) (μία ασφάλεια) και μία δεξιά που ασφαλίζεται δύσκολα (V) (ράμπα - δύο ασφάλειες) που καταλήγουν σε κοινό ρελέ, από όπου ξεκινά η δεύτερη κοινή σχοινιά (V) μία ασφάλεια.

Η τρίτη (V) βρίσκεται δεξιά από τη ράμπα σε δεύτερη ράμπα και γίνεται μόνο με φυσικές ασφάλειες. Καταλήγει στο ίδιο ρελέ με τις δύο πρώτες.

Τα ρελέ είναι οργανωμένα.

Ανάμεσά τους και μέσα στη σπηλιά βρίσκεται μια διαδρομή sport 7a 15 μέτρα που όμως θέλει προσοχή καθώς έχει σαθρά τα οποία δεν έχουμε καθαρίσει τελείως.

Η διαδρομή που βρίσκεται σε εξέλιξη είναι στο πίσω μέρος του βράχινου όγκου και αριστερά. Οι δύο πρώτες σχοινιές έχουν ολοκληρωθεί και καθαριστεί, ενώ έχουν έτοιμα ρελέ. Προσφέρονται για όμορφο σκαρφάλωμα σε σχισμοδίεδρο που ασφαλίζεται εύκολα. Η πρώτη σχοινιά βγάζει μάλλον (V) 25 μέτρα (μία ασφάλεια) ενώ η δεύτερη 25 μέτρα στο (VI) (μία ασφάλεια). Οι βαθμολογίες δίδονται με επιφύλαξη.

Στις επόμενες εβδομάδες θα την ολοκληρώσουμε καθώς μένουν άλλα 50 μέτρα περίπου από πάνω μας.

Όποιος θέλεις περισσότερες πληροφορίες για τις διαδρομές ή για την πρόσβαση μπορεί να μιλήσει είτε με το Διονύση Στραβογένη (6974877630) είτε με το Θοδωρή Γράσσο (6937089343).

Θα ετοιμάσουμε σκίτσα και πανοραμικό μόλις προχωρήσει άλλο λίγο η προσπάθειά μας.

Planar
Posts: 358
Joined: 30 Mar 2007 14:28
Location: Maganopigado
Contact:

Post by Planar »

Πραγματοποίησα μια σύντομη επίσκεψη στο πεδίο το ΣΚ, είναι όντως όμορφα βράχια και πολύ όμορφη τοποθεσία περίπου 1,5 ώρα από την Αθήνα. Μπράβο στους ανοίξαντες!!!

Τοποθεσία-πρόσβαση

Πρόκειται μάλλον για χειμερινό πεδίο αφού τη μεγαλύτερη διάρκεια της ημέρας είναι στον ήλιο. Παρολα αυτα στη σκιά σκαρφαλώνεις ευχάριστα
Το μέρος έχει ψωμί για πολλές ακόμα διαδρομές.

Το τρίτο συγκρότημα με τις sport διαδρομές
Image

Το τρίτο συγκρότημα με τις sport διαδρομές- η πλευρά με τις 50αρες διαδρομές
Image

Το δέυτερο συγκρότημα με τις trad διαδρομες(?)
Image

Lacrimosa
Posts: 106
Joined: 20 Aug 2008 10:06

Post by Lacrimosa »

Το άνοιγμα διαδρομών συνεχίζεται....

Σύντομα θα γίνουν και δημοσιεύσεις.

Όποιος θέλει να επισκεφτεί το μέρος είτε για σκαρφάλωμα είτε για να βοηθήσει...

Η πρόσβαση είναι:

http://maps.google.com/maps/ms?vps=6&js ... e1ca90dc98

Καλό είναι αν κάποιος ενδιαφέρεται για άνοιγμα να μιλήσουμε πριν για να οργανωθούμε και να καταχωρήσουμε τις διαδρομές.

Καλή χρονιά σε όλουσ!

User avatar
agorf
Posts: 107
Joined: 14 Dec 2010 16:30
Contact:

Post by agorf »

Καλησπέρα. Για τον τομέα 1 και 2, ο Ε.Ο.Σ. Χαλκίδας έχει δημιουργήσει έναν μίνι-οδηγό: http://www.eoschalkidas.gr/index.php?op ... Itemid=112
Last edited by agorf on 06 Jul 2011 10:51, edited 1 time in total.

Lacrimosa
Posts: 106
Joined: 20 Aug 2008 10:06

Post by Lacrimosa »

Συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά!!!!

User avatar
agorf
Posts: 107
Joined: 14 Dec 2010 16:30
Contact:

Post by agorf »

Στις Κορφές που κυκλοφορούν υπάρχει αφιέρωμα για τον 3ο τομέα.
Not all those who wander are lost.

xasodikis
Posts: 7
Joined: 25 Nov 2009 16:03
Location: Athens

Post by xasodikis »

...τον οποίο 3ο τομέα οι Κορφές τον ονομάζουν 1ο τομέα, ένας θεός ξέρει γιατί... :?

User avatar
agorf
Posts: 107
Joined: 14 Dec 2010 16:30
Contact:

Post by agorf »

Ίσως επειδή είναι ο πρώτος τομέας που συναντάει κανείς όταν περνάει με το αμάξι; Πάντως, χρονολογικά αξιοποιήθηκε τελευταίος (3ος στη σειρά).
Not all those who wander are lost.

Post Reply