Η διαδρομή των Πολωνών του 1976

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
Dimitris

Η διαδρομή των Πολωνών του 1976

Post by Dimitris »

Σχετικά με το post "Question about route in Parnassos massif from 1976", πρέπει να βρούμε αν η διαδρομή ήταν πρώτη ανάβαση ή επανάληψη της διαδρομής Μιχαηλίδη - Βασιλάκη. Ο πανταχού παρών Μιχαηλίδης έχει κάνει την πρώτη και σ' αυτή στην ορθοπλαγιά. Το θέμα είναι ότι το βιβλίο "Τα βουνά της Ρούμελης" που έχω είναι σε πολύ κακή κατάσταση και δεν φαίνεται καλά η φωτογραφία. Αν κάποιος το έχει, θα βοηθούσε πολύ να μου το δανείσει για να συγκρίνουμε τις φωτογραφίες. Αλλά και οποιαδήποτε άλλη πληροφορία (πχ σχετικές δημοσιεύσεις του 1963) θα μπορούσε να βοηθήσει.
spongeorge

Post by spongeorge »

Επιβεβαιώνω οτι η ορθοπλαγιά της φωτό των Πολωνών είναι ο Πετρίτης.
Αριστερά φαίνεται και η μεγάλη σάρα το Σκαφιδάκι.
Είναι λίγο πιο πάνω απο την Αράχωβα και φαίνεται καθαρά απο το χωριό.
Πιο δεξιά είναι η Μάνα με τα χαμπίπια της και το Σιδηρόπορτο.
Τα έχω πεπρατήσει πολλές φορές τα μέρη αυτά.
Τα ζαχαρώνω χρόνια αυτα τα βράχια, αλλά το επίπεδό μου δεν είναι τέτοιο ώστε να πάω να ανοίξω τέτοια διαδρομή. Σε πιο παλιά μας συζήτηση ο Τίτο μου είχε πει οτι υπήρχαν παλιές διαδρομές εκεί καθώς είχαν βρεί παλιά καρφιά.
Ίσως ξέρει κάτι παραπάνω.
Πιστεύω οτι όσοι πάνε κούβελο αξίζει να περάσουν μια βόλτα και να δούνε τις δυνατότητες του πετρίτη. Η πρόσβαση είναι πολύ εύκολη. (15'απο Αράχωβα σε βατό χωματόδρομο)
Στο μικρό κομμάτι της ορθοπλαγιάς (αριστερά το "τριγωνάκι" κάτω απο τη σάρα) υπάρχουν και μερικές sport διαδρομές μιάς σκοινιάς ανοιγμένες απο τον Σωτηράκη.
prosoxi sta crevass...
Dimitris

Post by Dimitris »

Χρήσιμα όλα αυτά γιατί δεν τα ξέραμε. Το θέμα με τους Πολωνούς παραμένει αν άνοιξαν νέα διαδρομή ή έκαναν αυτή του 1963.
Post Reply