Μαγεμένο Πηγάδι
Προτείνονται οι ακόλουθες αναβαθμολογήσεις/διαφοροποιήσεις σε σχέση με το
(http://www.routes.gr/?Page=el/Climbing/ ... menoPigadi):
(<από> --> <σε>. Προσεγγιστικά μεν και με κάποια επιφύλαξη λόγω και των ζαρζαβατικών εν αφθονία, αλλά επειδή δεν φαίνεται να υπάρχουν δημοσιευμένα πουθενά άλλα στοιχεία και, κυρίως, διακρίνεται ένα συστηματικό pattern που μπορεί να οδηγήσει σε περιπέτειες καθώς η υπερβαθμολόγηση της 1ης σχοινιάς σε υποβάλλει σε μια υποτίμηση της συνέχειας, ενώ εκεί τα πράγματα αντιστρέφονται άρδην, θεώρησα σημαντικό να εκθέσω τη γνώμη μου/μας.)
L1: VI --> V+/VI-
L2: VI+ --> VII
L3 : VI- --> VI+
L4: VII+ --> VIII-, A1 --> VIII+. (Το πέρασμα έγινε ελεύθερα μετά από πτώση και καθάρισμα)
L5: VII- --> VII+
L6: VI- --> VI+. Σχετικά με την έξοδο: (στο σκίτσο: «V, σαθρά») Προφανή σαθρά έχει η ντιρεκτ συνέχεια της σχισμής. Στο σκίτσο τη στρίβει δεξιά. Εμείς τη στρίψαμε λίγο ακόμη πιο δεξια (μετά είδα την πλακέτα κάτω αριστερά μου), με μια φυσικά ασφαλιζόμενη και σε καλό βράχο έξοδο, αλλά γύρω στο VI.
Γενικότερα σχόλια: αρκετά χόρτα, τουλάχιστον αυτή την εποχή (Μάιος), αλλά και ένα θετικό, μετά τις 4μμ περίπου, από τη 2η-3η σχοινιά και πάνω είναι στη σκιά, καθώς κινείται πάνω σε δίεδρο με την αριστερή του έδρα να βλέπει ΝΑ. Φυσικές ασφάλειες: σποραδικά χρήσιμες, λίγο απ’όλα (camalots ως Νο3)
thanobird (& iLOL)
Βαράσοβα - "Μαγεμένο Πηγάδι" - αναβαθμολογήσεις
Re: Βαράσοβα - "Μαγεμένο Πηγάδι" - αναβαθμολογήσεις
Οι σκέψεις μου σχετικά με την προτεινόμενη αναβαθμολόγιση και άλλα σχόλια
Κάναμε με τον σχοινοσύντροφό μου τις 5 σχοινιές της διαδρομής το Μάρτιο του 2013 και αποσυρθήκαμε λόγο ασθένειας πάνω στη 5η σχοινιά.
L1: Θεωρώ πως το VI (πέρασμα) στη πρώτη σχοινιά είναι δίκαιο ως πέρασμα. Αφού έχουμε συμφωνήσει να βαθμολογούμε με βάση το πιο δύσκολο πέρασμα δεν νομίζω πως είναι κάτω από VI-. Όταν κάναμε τη διαδρομή η νεροσυρμή ήταν βρεγμένη και εκτός της δυσκολίας ήταν και σοβαρό πέρασμα (ως σημείωση για προσοχή).
L: Ίσως VII-, ωραία ισορροπιστική σχοινιά
L3: Συμφωνώ με το VI+. Διασκεδαστικά στριμωξίδια.
. Παρέα με ένα πλήθος οικογένειες και τάξεις φυτών.
L4: VII+ ή VIII-, δεν ξέρω. Χρειάστηκε να πατήσω σε ιμάντα για να το κάνω οπότε... Πάντως το VIII+ ελεύθερα μάλλον απαιτεί και ένα ύψος και πάνω (για αυτό το τελευταίο δεν φημίζομαι...). Επίσης η φλοίδα κάτω από το δύσκολο κομμάτι σου παίρνει κάτι από την ψυχή...ε; Τα τελευταία 10 μέτρα μπορεί και να αξίζουν ένα VI+ για τη διάρκειά τους.
Μέχρι εδώ. Από εκεί και πέρα δεν ήμουν σε κατάσταση να θυμάμαι και πολλά εκτός από την προσπάθειά μου να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά από την ίωση, το φακό που άφησα στο πατάρι στο ξεκίνημα της διαδρομής την ώρα που εγκαταλείπαμε και τη στεναχώρια που αφήσαμε πίσω μία τόσο ωραία διαδρομή.
Επίσης 2-3 από τα βύσματα στις αρχικές σχοινιές ήταν κάπως οξειδωμένα. Είχατε την ίδια εικόνα; Έχω ενημερώσει τον Κώστα Τσουκλείδη (μερικούς μήνες πριν) για αυτό και είχε όλη την καλή διάθεση να ρίξει μια ματιά και να δει αν χρειάζονται αλλαγή.
Κάναμε με τον σχοινοσύντροφό μου τις 5 σχοινιές της διαδρομής το Μάρτιο του 2013 και αποσυρθήκαμε λόγο ασθένειας πάνω στη 5η σχοινιά.
L1: Θεωρώ πως το VI (πέρασμα) στη πρώτη σχοινιά είναι δίκαιο ως πέρασμα. Αφού έχουμε συμφωνήσει να βαθμολογούμε με βάση το πιο δύσκολο πέρασμα δεν νομίζω πως είναι κάτω από VI-. Όταν κάναμε τη διαδρομή η νεροσυρμή ήταν βρεγμένη και εκτός της δυσκολίας ήταν και σοβαρό πέρασμα (ως σημείωση για προσοχή).
L: Ίσως VII-, ωραία ισορροπιστική σχοινιά
L3: Συμφωνώ με το VI+. Διασκεδαστικά στριμωξίδια.
L4: VII+ ή VIII-, δεν ξέρω. Χρειάστηκε να πατήσω σε ιμάντα για να το κάνω οπότε... Πάντως το VIII+ ελεύθερα μάλλον απαιτεί και ένα ύψος και πάνω (για αυτό το τελευταίο δεν φημίζομαι...). Επίσης η φλοίδα κάτω από το δύσκολο κομμάτι σου παίρνει κάτι από την ψυχή...ε; Τα τελευταία 10 μέτρα μπορεί και να αξίζουν ένα VI+ για τη διάρκειά τους.
Μέχρι εδώ. Από εκεί και πέρα δεν ήμουν σε κατάσταση να θυμάμαι και πολλά εκτός από την προσπάθειά μου να κρατήσω τα μάτια μου ανοιχτά από την ίωση, το φακό που άφησα στο πατάρι στο ξεκίνημα της διαδρομής την ώρα που εγκαταλείπαμε και τη στεναχώρια που αφήσαμε πίσω μία τόσο ωραία διαδρομή.
Επίσης 2-3 από τα βύσματα στις αρχικές σχοινιές ήταν κάπως οξειδωμένα. Είχατε την ίδια εικόνα; Έχω ενημερώσει τον Κώστα Τσουκλείδη (μερικούς μήνες πριν) για αυτό και είχε όλη την καλή διάθεση να ρίξει μια ματιά και να δει αν χρειάζονται αλλαγή.
-
AlexHwaRang
Re: Βαράσοβα - "Μαγεμένο Πηγάδι" - αναβαθμολογήσεις
Ωραία διαδρομή, αξίζει να την κάνεις και μία δεύτερη για επαλήθευση. Συνδυάζεται πολύ καλά με αυτές του Μαυρόπουλου ή την Ματθαίου.