ΚΡΑΝΟΣ

Γενικές συζητήσεις που σχετίζονται με την αναρρίχηση και το ορεινό περιβάλλον
Post Reply

Φοράτε κράνος όταν σκαρφαλώνετε;

μονο σε trad διαδρομες
2
13%
σε διαδρομές "ακαθάριστες"
1
6%
σε αγνωστες διαδρομές
1
6%
μόνο στη σχολή
0
No votes
πάντα
12
75%
ποτε
0
No votes

Total votes: 16

angelobike

ΚΡΑΝΟΣ

Post by angelobike »

Γενικά πολύ κόσμος θεωρεί ότι όταν κάνει σπορ αναρρίχηση δεν είναι απαραίτητο το κράνος. Το κράνος συνήθως χρησιμοποιείται σε trad διαδρομές.
Εσεις τι πιστεύετε για αυτό;
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Planar

Post by Planar »

Το κρανος ειναι λιγο οπως η ζώνη ασφαλειας. Καλο ειναι να τη φοράς πάντα ακομα και οταν πας στο περίπτερο για τσιγάρα. Παρόλα αυτα ενω φοράω ζώνη πάντα κράνος δε φοράω σε γνωστά "καθαρα" πεδία.8)

Υποθέτω πως ο καθένας αξιολογεί τα ρίσκα που θελει να πέρνει.Απόλυτη ασφάλεια ουτως η αλλως δεν μπορεί να υπάρξει στην αναρρίχηση.
angelobike

Post by angelobike »

Planar wrote:Απόλυτη ασφάλεια ουτως η αλλως δεν μπορεί να υπάρξει στην αναρρίχηση.
ετσι ειναι :?
Απλως όσο μπορουμε προσπαθούμε να μειώσουμε κάποιους κινδύνους. :wink:
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
nioniakis

κρανακι μανακι!!

Post by nioniakis »

Το κεφαλι μας το προσεχουμε.Εγω κρανος φοραω οταν κανω παραδοσιακη αλλα και σπορ πολων σχοινιων.Επισης οταν η επιστροφη απαιτει ραπελ.Το κρανος μου επισης το αλλαζω καθε 4-5 χρονια,και το διαλεγω με γνωμονα οχι το οικονομικο,αλλα το γουστο,ετσι ωστε να μου αρεσει για να το φοραω,και για να βγαινω και οραιες φωτογραφιες...! :P (αλλωστε με ειχε σωσει σε μια πολυ ασχημη πτωση στον Πρ.Ηλια) :oops:
angelobike

Post by angelobike »

...που να σου πω εγω μια ιστορία με ενα φίλο που το είχε σε κακό να φοράει κράνος και μία φορά που φόρεσε αναγκαστικά (γιατί του το έκανε δώρο ο καλύτερος του φίλος), σώθηκε η κεφάλα του από μια πέτρα τεράστια που του εσκασε πάνω του (ευτυχώς όχι καταπάνω του...) :?
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Post Reply