Πρόσθεση ασφαλειών στα Μετέωρα;
Ευχαρίστως να προσφέρω κι εγώ τον όβολο μου και εργατοώρες (Σ/Κ και απογεύματα μετά τη δουλεία).
Όσο για αυτά που ανέφερες ΒΟΥ προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει πάντα να εξοπλίσουμε με UIAA υλικά. Δεν είναι θέμα κυρίλας αλλά στάση ευθύνης . Ειδικά σε πεδία με χαρακτήρα όπως το Φλαμπούρι που η συντήρηση δεν είναι τόσο εύκολη καλύτερα να βάλουμε κάτι που θα κρατήσει καιρό και η συμπεριφορά του είναι πιστοποιημένη. Πλέον οι πλακέτες δεν είναι τόσο ακριβές όσο παλιά . Στην τελική, ας συντηρήσουμε 1-2 διαδρομές λιγότερες αλλά να γίνει σωστά.
Επίσης από τη λίστα σου νομίζω λείπει η πιο δημοφιλής διαδρομή του Φλαμπουριού, η Κλασσική. Τώρα εδώ δεν είμαι και σίγουρος αλλά νομίζω ότι τα γκολό που έχει έχουν προστεθεί αργότερα, σωστά; Γι αυτό την άφησες απ¢ έξω; Όπως και να έχει είναι ιστορική διαδρομή και δεν μπορούμε να την αφήνουμε στην τύχη της. Ίσως πρέπει να αποφασίσουμε. Αν τη δεχόμαστε μετά τις οποίες επεμβάσεις στη τωρινή της μορφή ας τη συντηρήσουμε μιας και βλέπει τόσες πολλές επαναλήψεις. Αν όχι, ας τσοπάρουμε τα βύσματα κι ας την αποκαταστήσουμε στην ιστορική της μορφή. Αλλά δεν μπορούμε να τη αφήνουμε έτσι demi. Διορθώστε με αν κάνω λάθος (έχω να παω και χρόνια και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι- μπορει και να έχει συντηρηθεί ηδη).
Όσον αφορά τα χρήματα τώρα αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν από τις εξής πηγές:
1. Συλλόγους
2. Αναρριχητικά καταστήματα (χορηγίες)
3. Προσωπικές συνδρομές αναρριχητών (το βασικότερο πιστεύω)
Ας ορίσουμε ένα άτομο να κρατάει τα λεφτά Οι εισφορά του καθενός μπορεί να αναρτάται σε σχετικό topic στο routes.gr (ανώνυμα για οποίον το επιθυμεί) για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και στην περίπτωση συλλόγων/ καταστημάτων η προβολή. Οι διαδρομές που περιέγραψες χρειάζονται συνολικά 7 ρελέ και 42 γκολό. Ας μας πει κάποιος που έχει εικόνα της αγοράς για ποσά λεφτά μιλάμε δηλαδή, έτσι για να βάλουμε ένα πρώτο στόχο.
Όσο για αυτά που ανέφερες ΒΟΥ προσωπική μου άποψη είναι ότι πρέπει πάντα να εξοπλίσουμε με UIAA υλικά. Δεν είναι θέμα κυρίλας αλλά στάση ευθύνης . Ειδικά σε πεδία με χαρακτήρα όπως το Φλαμπούρι που η συντήρηση δεν είναι τόσο εύκολη καλύτερα να βάλουμε κάτι που θα κρατήσει καιρό και η συμπεριφορά του είναι πιστοποιημένη. Πλέον οι πλακέτες δεν είναι τόσο ακριβές όσο παλιά . Στην τελική, ας συντηρήσουμε 1-2 διαδρομές λιγότερες αλλά να γίνει σωστά.
Επίσης από τη λίστα σου νομίζω λείπει η πιο δημοφιλής διαδρομή του Φλαμπουριού, η Κλασσική. Τώρα εδώ δεν είμαι και σίγουρος αλλά νομίζω ότι τα γκολό που έχει έχουν προστεθεί αργότερα, σωστά; Γι αυτό την άφησες απ¢ έξω; Όπως και να έχει είναι ιστορική διαδρομή και δεν μπορούμε να την αφήνουμε στην τύχη της. Ίσως πρέπει να αποφασίσουμε. Αν τη δεχόμαστε μετά τις οποίες επεμβάσεις στη τωρινή της μορφή ας τη συντηρήσουμε μιας και βλέπει τόσες πολλές επαναλήψεις. Αν όχι, ας τσοπάρουμε τα βύσματα κι ας την αποκαταστήσουμε στην ιστορική της μορφή. Αλλά δεν μπορούμε να τη αφήνουμε έτσι demi. Διορθώστε με αν κάνω λάθος (έχω να παω και χρόνια και δεν ξέρω σε τι κατάσταση είναι- μπορει και να έχει συντηρηθεί ηδη).
Όσον αφορά τα χρήματα τώρα αυτά μπορούν να συγκεντρωθούν από τις εξής πηγές:
1. Συλλόγους
2. Αναρριχητικά καταστήματα (χορηγίες)
3. Προσωπικές συνδρομές αναρριχητών (το βασικότερο πιστεύω)
Ας ορίσουμε ένα άτομο να κρατάει τα λεφτά Οι εισφορά του καθενός μπορεί να αναρτάται σε σχετικό topic στο routes.gr (ανώνυμα για οποίον το επιθυμεί) για να εξασφαλιστεί η διαφάνεια και στην περίπτωση συλλόγων/ καταστημάτων η προβολή. Οι διαδρομές που περιέγραψες χρειάζονται συνολικά 7 ρελέ και 42 γκολό. Ας μας πει κάποιος που έχει εικόνα της αγοράς για ποσά λεφτά μιλάμε δηλαδή, έτσι για να βάλουμε ένα πρώτο στόχο.
Και έτσι για να πέρνουμε ιδέες:
http://www.thebmc.co.uk/Feature.aspx?id=1929
Ενας κουμπαράς σε καθε αναρριχητικο τοιχο!
http://www.thebmc.co.uk/Feature.aspx?id=1929
Ενας κουμπαράς σε καθε αναρριχητικο τοιχο!
Το κόστος γι αυτά που αναφέρατε δεν ξεπερνά τα 150 ευρώ, εκτός αν μιλάμε για υλικά PETZL ή FIXE. Το θέμα αν θα είναι UIAA ή όχι είναι μεγάλη ιστορία. Ας πει και ο Κάραλης τη γνώμη του. Αν όμως πάμε σε UIAA αποκλείουμε καλά υλικά που υπάρχουν στην αγορά αν και έχουμε δυνατότητα δοκιμών για να βεβαιωθούμε ότι είναι πράγματι αξιόπιστα. Ας ακούσουμε καμιά "τεχνική" γνώμη και αποφασίζουμε.
Όσον αφορά συλλόγους και μαγαζιά διαφωνώ, αλλά αν όλοι το θέλετε σας ακολουθώ. Ο λόγος που διαφωνώ είναι ότι βάζοντας 50-100 ευρώ απαιτούν δυσανάλογη προβολή. Αν λοιπόν πρόκειται μόνο γι αυτά που υπολογίσατε, προτείνω να τα βάλουμε μόνοι μας. Και όποιος θέλει να δώσει (σύλλογος, μαγαζί, ιδιώτης) να δώσει χωρίς να περιμένει προβολή. Το πράγμα βέβαια αλλάζει αν μιλάμε για κάποιο μεγάλο έργο που θα απαιτούσε ας πούμε 2000 πλακέτες, οπότε η προβολή είναι ανάλογη του τιμήματος. Γνώμες γι αυτό;
Αλλά μήπως πρέπει να συναντηθούμε σύντομα κάπου να τα πούμε από κοντά; Καλό το forum αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό ας το σχεδιάσουμε καλύτερα όλοι μαζί και ας αναθέσουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Όσον αφορά συλλόγους και μαγαζιά διαφωνώ, αλλά αν όλοι το θέλετε σας ακολουθώ. Ο λόγος που διαφωνώ είναι ότι βάζοντας 50-100 ευρώ απαιτούν δυσανάλογη προβολή. Αν λοιπόν πρόκειται μόνο γι αυτά που υπολογίσατε, προτείνω να τα βάλουμε μόνοι μας. Και όποιος θέλει να δώσει (σύλλογος, μαγαζί, ιδιώτης) να δώσει χωρίς να περιμένει προβολή. Το πράγμα βέβαια αλλάζει αν μιλάμε για κάποιο μεγάλο έργο που θα απαιτούσε ας πούμε 2000 πλακέτες, οπότε η προβολή είναι ανάλογη του τιμήματος. Γνώμες γι αυτό;
Αλλά μήπως πρέπει να συναντηθούμε σύντομα κάπου να τα πούμε από κοντά; Καλό το forum αλλά αν θέλουμε να κάνουμε κάτι σωστό ας το σχεδιάσουμε καλύτερα όλοι μαζί και ας αναθέσουμε ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα.
Προτείνω το εξής: Όποιος μπορεί ας κάνει επαφή με σύλλογο, μαγαζί ή φίλους για το ενδεχόμενο συμμετοχής τους και μέχρι τι ποσό. Αυτό μετά να μην το αναφέρει εδώ δημοσίως. Αλλά την ερχόμενη εβδομάδα να συναντηθούμε (πχ στα γραφεία του ΕΟΣ Αθηνών που είναι κέντρο και δίπλα από μετρό) και εκεί να τα βάλουμε όλα κάτω να δούμε τι μπορούμε να κάνουμε. Δεν είναι μόνο οικονομικό το θέμα, αλλά και ανθρωποωρών που απαιτούνται, τις οποίες πρέπει να εξασφαλίσουμε μεταξύ μας.
Σωστός ο Μήτσος. Να βρεθουμε απο κοντα για να τα κανονίσουμε όλα αυτά τα πρακτικά αλλά να συνενοηθουμε και να συμφωνήσουμε στο ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ εννούμε όταν λέμε συντήρηση για όλες τις διαδρομές που θα πειράξουμε. ΤΟ Βούτηρο λέω να τον βάλουμε επίτιμο στην όλη ιστορία να αναλάβει και κανένας(οχι εγω) πιο νέος καμμιά ευθύνη.
inta diaolos einai toutos!
Θα πρότεινα την ερχόμενη Τετάρτη, στις 8μμ, στον ΕΟΣ Αθηνών, Ερμού 64 & Αιόλου γωνία, 5ος όροφος, στο Μοναστηράκι (βολεύει Μετρό και Ηλεκτρικός, αυτοκίνητο όχι). Αν υπάρχει κάποια άλλη συνάντηση την ίδια ώρα θα βρούμε άκρη. Κυρίως πρέπει να πούμε τι θα κάνουμε, που θα το κάνουμε και πως. Α, χρειάζονται και τρυπάνια, όχι μόνο πλακέτες.
Τι λέτε;
Βούτυρε μπορείς; (... εσύ μας οδηγείς)!
Τι λέτε;
Βούτυρε μπορείς; (... εσύ μας οδηγείς)!
-
angelobike
για την ασφαλιση στα μετεωρα θα συζητησουμε στην γκιωνα;(ερωτηση)
οι υπολοιποι που ειναι πιο βορεια-νοτια , τι;αυτοι που εχουν αλλες υποχρεωσεις και δεν θα μπορουν; αυτα τα θετω γιατι με προβληματισε η μεταθεση της κουβεντας,οπως ειχε γινει και για την διασωση παλιοτερα.δε λεω,γνωμη εχουμε και την λεμε,και μπορουμε να επιρεαζουμε καταστασεις,αλλα τα 'μετρα'πρεπει να τα παρουν οι υπευθυνοι(να μη πω η ομοσπονδια
).δεν ειμαι αρνητικος γιατι ξερω οτι οι υπευθυνοι και οι συμβουλοι θα ακουσουν και απο κοντα την γκρινια(μου).ο σκοπος της κουβεντας δεν ειναι μονο να ακουστουμε..αλλα να ενεργοποιηθουν οι 'μηχανισμοι'.
οι υπολοιποι που ειναι πιο βορεια-νοτια , τι;αυτοι που εχουν αλλες υποχρεωσεις και δεν θα μπορουν; αυτα τα θετω γιατι με προβληματισε η μεταθεση της κουβεντας,οπως ειχε γινει και για την διασωση παλιοτερα.δε λεω,γνωμη εχουμε και την λεμε,και μπορουμε να επιρεαζουμε καταστασεις,αλλα τα 'μετρα'πρεπει να τα παρουν οι υπευθυνοι(να μη πω η ομοσπονδια