1ο Athens Casualty Care

Απόψεις σχετικά με την διάσωση στην Ελλάδα
Post Reply
angelobike
Posts: 225
Joined: 20 Apr 2007 19:52
Location: athina
Contact:

1ο Athens Casualty Care

Post by angelobike »

Με μεγάλη χαρά σας ανακοινώνουμε ότι από τις 3/5/08 εώς και τις 5/5/08 πραγματοποιήθηκε το πρώτο στην Ελλάδα Casualty Care Course (ή αλλιως, Ιατρική φροντίδα στην ορεινη διάσωση).

Αυτό το σεμινάριο οργανώθηκε για μέλη της ΕΟΔ Αττικής σε συνεργασία με Άγγλους ιατρούς, μέλη του British Mountain Rescue από τις ομάδες διάσωσης του Patterdale (http://www.mountainrescue.org.uk/) και του Penrith (http://www.penrithmrt.org.uk).


Εκπαιδευτές ήταν μεγάλα ονόματα της Αγγλικής ορειβατικής διάσωσης με επικεφαλής τους Dr. John Ellerton και Dr. Andy McAlea.

Το σεμινάριο είχε ένα πολύωρο, εξαντλητικό 2ήμερο, με εναλλαγές θεωρίας και πρακτικών ασκήσεων και η τρίτη ημέρα ήταν μόνο με πρακτική, όπου και πραγματοποιήθηκαν σενάρια ατυχημάτων με πραγματικά θύματα (εικονικά θύματα) σε πραγματικές συνθήκες σε βράχο της Πεντέλης.
Η μέρα έκλεισε με το τελικό σενάριο, όπου και υπήρχαν πολλαπλά θύματα και έπρεπε παράλληλα να εφαρμοστεί μεταξύ άλλων και η αρχή της "διαλογής" (triage).

Με τη διακριτικότητα και τη σοβαρότητα τους οι Άγγλοι εκπαιδευτές κράτησαν πολύ υψηλό επίπεδο παροχής γνώσεων και εμπειριών και στο τέλος του σεμιναρίου η ομάδα των συμμετεχόντων, που είχε προετοιμαστεί εδώ και αρκετούς μήνες, αποκόμισε το μέγιστο δυνατό και έτσι τέθηκαν γερά θεμέλια για να γίνει η ΕΟΔ Αττικής μια ομάδα διάσωσης, που θα μπορούσε να σταθεί με αποτελεσματικότητα και σιγουριά απέναντι σε ένα δύσκολο περιστατικό.
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
Post Reply