Καταχώρηση παραπομπών, κειμένων και φωτογραφιών

Ανακοινώσεις σχετικές με τη λειτουργία του forum.
Locked
User avatar
Admin
Site Admin
Posts: 402
Joined: 17 Apr 2006 21:35

Καταχώρηση παραπομπών, κειμένων και φωτογραφιών

Post by Admin »

Οδηγίες χρήσης σχετικά με την καταχώρηση παραπομπών, κειμένων και φωτογραφιών από τους χρήστες του forum.

Θεωρώ ότι τα παρακάτω είναι στο σύνολό τους γνωστά ως «σωστές πρακτικές», όχι μόνο για το routes.gr αλλά για ολόκληρο το internet. Πρέπει όμως να αναφέρονται ρητά για την αποφυγή κατάχρησης τους χώρου.

Καταχώρηση παραπομπών σε άλλες ιστοσελίδες ή blogs
Τέτοιες παραπομπές μπορούν να γίνουν αφού έχει προηγηθεί επικοινωνία μαζί μου και την έχω εγκρίνει. Η επικοινωνία θα πρέπει να γίνεται επώνυμα, ενώ η ιστοσελίδα στην οποία γίνεται η παραπομπή να αναφέρει σε κάποιο εμφανές σημείο τους δημιουργούς της. Η ιστοσελίδα αυτή πρέπει να είναι σχετική με αυτό που ευρύτερα ονομάζουμε «ορειβασία».

Καταχώρηση κειμένων και φωτογραφιών σχετικών με ορειβασία
Κείμενα και φωτογραφίες που περιγράφουν διαδρομές (αναρριχητικές ή πεζοπορικές) έχουν τη θέση τους σε συγκεκριμένες σελίδες του routes.gr, οργανωμένα με ευρετήριο. Αν κάποιος έχει ένα σύνολο σχετικών κειμένων και φωτογραφιών που θέλει να τα δημοσιεύσει, επικοινωνεί μαζί μου επώνυμα, αναφέροντας και την πηγή από την οποία πιθανόν προέρχεται μέρος ή το σύνολο του περιεχομένου και συζητάμε αν μπορεί να καταχωρηθεί. Σε περίπτωση που τα κείμενα και φωτογραφίες αυτά προέρχονται από άλλη ιστοσελίδα, δεν έχει κανένα νόημα η επανάληψή τους στο routes.gr (duplicate content), εκτός αν επικοινωνήσει μαζί μου ο δημιουργός της ιστοσελίδας και το ζητήσει, εξηγώντας και τους λόγους.

Καταχώρηση περιγραφών αναρριχητικών διαδρομών
Προκειμένου να πληροφορούνται άμεσα οι αναρριχητές για την κατάσταση νέων ή παλιών αναρριχητικών διαδρομών, επιτρέπεται η καταχώρηση στο forum σχετικού post με περιγραφή και φωτογραφίες, το οποίο όμως θα πρέπει να μην κάνει παραπομπές σε άλλες ιστοσελίδες που πιθανόν έχουν ήδη καταχωρήσει την περιγραφή αυτή.

Καταχώρηση κειμένων σχετικών με δοκιμές ή κριτικές προϊόντων (gear reviews)
Τέτοια κείμενα δεν γίνονται δεκτά στο routes.gr, ούτε ως δικό μας περιεχόμενο, ούτε ως παραπομπή στο περιεχόμενο άλλων ιστοσελίδων. Οι δημόσιες κριτικές προϊόντων, είναι αξιόπιστες μόνο όταν γίνονται από εξειδικευμένους επαγγελματίες, γι αυτό και όταν δημοσιεύονται σε άλλα μέσα, αυτό γίνεται επώνυμα. Όταν δεν γίνονται επώνυμα, κατά την άποψή μου, είναι αναξιόπιστες. Μια θετική κριτική εύκολα μπορεί να θεωρηθεί διαφήμιση, ενώ μια αρνητική μπορεί να εκθέσει το μέσο που την φιλοξενεί απέναντι σε εμπορικές εταιρείες που θεωρούν ότι θίγονται.

Οτιδήποτε από τα παραπάνω δεν είναι αρκετά ξεκάθαρο, η επικοινωνία μαζί μου πριν γίνει κάποια άλλη ενέργεια, μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή παρεξηγήσεων.
Locked