Επιτυχημένη ανάβαση στη βόρεια ορθοπλαγιά της Petit Dru

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
Post Reply
christina

Επιτυχημένη ανάβαση στη βόρεια ορθοπλαγιά της Petit Dru

Post by christina »

Στις 9-12/03/2010 πραγματοποιήθηκε από τους Δημήτρη Δασκαλάκη (ΕΟΣ Αθηνών) και Θωμά Κυτίπη (ΕΠΟΣ Φυλής) επιτυχημένη ανάβαση στη βόρεια ορθοπλαγιά της Petit Dru (3730μ.) από την κλασική διαδρομή Allain-Leininger (900μ.). Η χειμερινή αυτή επανάληψη της διαδομής πραγματοποιήθηκε σε διάστημα 3 ημερών με 2 bivouac (ένα στη μέση της διαδρομής και ένα στην κορυφή) και με ελάχιστη θερμοκρασία τους -12C. Nα σημειωθεί ότι μια βδομάδα πριν την επανάληψη αυτή η σχοινοσυντροφιά είχε επιχειρήσει ξανά τη διαδρομή, αλλά οι τεχνικές δυσκολίες της και το κρύο που ξεπερνούσε τους -23C ανάγκασε τα παιδιά να υποχωρήσουν και να επιστρέψουν, όμως, τη δεύτερη φορά επιτυχημένα.
Lacrimosa

Post by Lacrimosa »

Συγχαρητήρια στα παιδια!!!! :):):)
angelobike

Post by angelobike »

μπράβο στον μήτσο και τον τόμας. πολύ δυνατή προσπάθεια :wink:
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
zulu

Post by zulu »

Μιας και βλέπω ησυχία.. Βουαλά καμμια 10αριά φωτό απο τον ακούραστο(φωτογράφο) Τόμας.
Φανταστική διαδρομή,σχετικά εύκολη στο routefinding, ασφαλίζονταν διαρκώς πολύ καλά, είχε και παλιά καρφιά, αλλά για κραμπονοπιολεδο κατάσταση εμάς μας ζόρισε. Κάτι Γάλλοι οδηγοί που ήταν και αυτοί επάνω είπαν μέχρι Μ6. Ουσία όμως απο τις 32 οι 25 σχοινιές ήταν όμορφο αλλά απαιτητικό σκαρφάλωμα. Είναι ίσως η πιο λογική ορθοπλαγιά για να δοκιμάσει κανείς σε αυτό το στυλ μιας και πρόσβαση, επιστροφή,ασφάλιση και αντικειμενικοί κίνδυνοι είναι όλα στα +.Μην ξεχνάμε οτι έγινε πρώτη φορά χειμώνα πρίν απο 45 χρόνια. Κατα τα άλλα καλή παρέα και σούπερ τριήμερο με το καιρό να είναι τζάμι και ποτέ κάτω απο -12.

http://www.flickr.com/photos/30790929@N08/4450936082/
inta diaolos einai toutos!
zulu

Post by zulu »

Παρεπιπτόντως θα ήθελα να πω χωρίς να θέλω να πω οτιδήποτε κακό για τις προθέσεις τις Christina, οτι δεν υπάρχουν ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΕΣ αναβάσεις. Απο τη φορά που κατεβήκαμε όπως όπως ίσως,να πήραμε και περισσότερα απο το βουνό σε σχέση με τη φορά που βγήκαμε επάνω(σίγουρα). Επίσης στο routes δεν γράφουμε (ελπίζω) για να διαφημίσουμε τις διαδρομές που ΒΑΡΕΣΑΜΕ?!?!?! αλλά για να δούνε και οι υπόλοιποι και να τραβηχτούν και αυτοί, όπως έγινε και προηγούμενες χρονιές. Το λέω γιατί μου φάνηκε λες και διάβαζα για τη κατάκτηση μεταλλίου απ τον Ταμπάκο.Γι αυτό και στέλνω φωτό γιατί είναι κ...λα να είσαι εκει πάνω και προπαντώς με καλά φιλαράκια.
Ξεκουνηθείτε προς τα εδώ εν ολίγοις!
voutiros

Post by voutiros »

Μπράβο ρε παιδιά, ωραία η προσπάθεια σας και εύχομαι να το διασκεδάσατε εκεί πάνω.
Επιτέλους έγινε και κάτι παραπάνω.
Μήτσο η πρώτη σου βαρβάτη βόρεια! Ελπίζω σύντομα και σε άλλες. Είδες η καλή παρέα;
wu
teochristopoulos

Post by teochristopoulos »

Μπράβο ρε!!! Σούπερ...
lamogio

Post by lamogio »

Συγχαρητήρια παιδιά!

ΥΓ: Γιατί γίνονται μακροσκελή μόνο τα τόπικ για ατυχήματα;
zulu

Post by zulu »

Ετσι για να ρίξω λίγο λάδι στη φωτιά.....
Λαμόγιο νομίζω πως η απάντηση στην ερώτηση σου είναι οτι λέγοντας δημόσια ένα μπραβο δεν γίνεσαι γνωστός, δεν έχεις σημασία, άσε που δίνεις αξία και σε αυτόν που το λές. Αντίθετα με μπόλικη δημόσια κριτική είσαι ο Τ.. που έχει αποψάρα και ας είναι του καναπέ.
Αντιγράφω: ....διάφορους άλλους που νομίζουν ότι βρήκαν την ευκαιρία να δείξουν ότι είναι κάτι στο χώρο γράφοντας σε ένα φόρουμ και μάλιστα με αφορμή ένα τραγικό γεγονός´´ Αυτή η φράση του Voutiros νομίζω τα λέει όλα.
Όλως τυχαίως αυτή που κάνουν δημόσια τζάμπα κριτική είναι αυτοί που τα μπράβο τα λένε κατ ιδίον και διακριτικά ΕΝΩ αυτοί που λένε μπράβο δημόσια είναι και αυτοί που τη κριτική τους την κρατάνε για εκεί που πρέπει και έχει νόημα αλλά δεν τους κάνει stars.
Προφανώς δεν εκφράζω κανένα προσωπικό παράπονο γενικά μιλάμε.
christina

Post by christina »

Εγώ πάλι θα εκφράσω ένα προσωπικό παράπονο και μετά θα σωπάσω κουλουριάζοντας στην καρέκλα μου (καναπέ δεν έχω). Το κείμενο δεν είναι δικό μου, zulu, είναι του σχοινοσυντρόφου σου. Το έγραψε εν τάχει όταν ήταν έξω και μου το έστειλε με email για να το ανεβάσουμε στο site του συλλόγου (γι¢αυτό μοιάζει με δελτίο τύπου). Χάριν ενημέρωσης της ευρύτερης αναρριχητικής κοινότητας, πήρα την πρωτοβουλία και το ανέβασα copy-paste και εδώ με το λογαριασμό μου. Λάθος μου, άλλη φορά θα προσέχω που βάζω την υπογραφή μου. Ωστόσο, αποδείχθηκε ενδιαφέρον πείραμα. Αναρωτιέμαι αν το post το υπέγραφε ο tomy αντί μιας christina αν θα γραφόντουσαν τα ίδια για την «επιτυχία» και την ορειβατική ηθική. Συμφωνώ πάντως με αυτά που λες. Καιρός ήταν κάποιος να μιλήσει απλά, με ειλικρίνεια και συναισθηματισμό, για την ομορφιά του βουνού και την απόλαυση του σκαρφαλώματος (και με φωτό bonus!). Προσωπικά διαβάζω το forum επειδή ενδιαφέρομαι για το βουνό και τα βράχια, και γράφω στο forum επειδή θέλω να επικοινωνήσω με ανθρώπους που επίσης ενδιαφέρονται για το βουνό και τα βράχια. Με τόσους καβγάδες και χαζές παρεξηγήσεις εδώ μέσα, όμως, μοιάζει περισσότερο να χαζεύω μια σειρά αγόρια στημένα στην οθόνη να μετράνε ποιος κατούρησε πιο μακριά. Και το βουνό (ή καλύτερα η ιδέα του βουνού) καταλήγει πεδίο βολής.
zulu

Post by zulu »

Χριστίνα όταν ο Tommι μου είπε πως το κείμενο ήταν δικό του τα ίδια ακριβώς του είπα. Απο εκεί και πέρα νομίζω πως είπα οτι διαφωνούσα με το πως διατυπωνόταν και όχι με τις προθέσεις. Με το πως διατυπωνόταν διαφωνώ ασχετα αν είναι του Τόμμι. Άλλωστε σε κάποιον που ανεβάζει ποστ για κάτι που δεν έκανε ο ίδιος μόνο ευχαριστώ λες.
Απλά αφορμή για συζήτηση ήταν απλώς γιατί όμως είπε και ο Τόμμι έχω πρόβλημα με τη λέξη επιτυχημένη, γιατί δεν περιγράφει τίποτα και γιατί το αντίθετο της είναι η λέξη αποτυχία που στο βουνό απλά δεν υπάρχει.
kitsos

Post by kitsos »

Απλά αφορμή για συζήτηση ήταν απλώς γιατί όμως είπε και ο Τόμμι έχω πρόβλημα με τη λέξη επιτυχημένη, γιατί δεν περιγράφει τίποτα και γιατί το αντίθετο της είναι η λέξη αποτυχία που στο βουνό απλά δεν υπάρχει.[/quote]

Σωστά, επιτυχία και αποτυχία δεν παίζει στο βουνό, σημασία έχει ο δρόμος που λένε και οι ποιητές. Νομίζω όμως ότι το κείμενο διατυπωνόταν έτσι στα πλαίσια μιας περισσότερο "Δημοσιογραφικής" προσέγγισης που χρειάζεται ένα δελτίο τύπου, το οποίο απευθύνεται και σε κοινό που είναι έξω από το χώρο, όπως είναι το site ενός συλλόγου που εκτός από ορειβατικός είναι και Εξωραιστικός Πολιτιστικός (Ορειβατικός) Σύλλογος , κλπ . . .

ΥΓ. ποιος θα κατουρήσει πιο μακριά...

πολύ σοφή κουβέντα Χριστίνα...όσο και να μην το παραδεχόμαστε μικρογραφία της ανθρωποφάγου κοινωνίας μας είμαστε...

ΥΓ2. Υπάρχουν εκατομμύρια fora, όποιοι γράφουν σε αυτά απλώς επικοινωνούν με άτομα που έχουν ίδια ενδιαφέροντα. . . και τίποτα περαιτέρω . . .τα fora καλώς ή κακώς είναι η μοντέρνα εκδοχή της του καφενείου του χωριού, οπότε . . .
tomy

Post by tomy »

Δίκιο έχει ο φίλος μου ο kitsos...το κείμενο-ανακοίνωση προοριζόταν για το site του συλλόγου κι όχι για το routes...Άλλωστε είχε γραφτεί απο το voutiro ήδη...

Αααααα....Μιτσαλάντεν στις 9-12/03/2010 θυμάμαι αράζαμε σπίτι και κάναμε βολτίτσες σε κάτι μαγαζιά!!!!
Είναι όλα ψέματα!!! Δεν ήμασταν τότε στη Dru.Στις 8-9 πραγματοποιήθηκε επιτυχημένη προσπάθεια ή αποτυχημένη ανάβαση στην ορθοπλαγιά.

Στις 16-19/03/2010 πραγματοποιήθηκε η επιτυχημένη ανάβαση...

Οι έννοιες επιτυχία και αποτυχία είναι κάτι υποκειμενικό κι αφηρημένο.Οι επιθετικοί προσδιορισμοί όμως επιτυχημένος και αποτυχημένος(μόνο όταν χρησιμοποιούνται για να προσδιορίσουν ένα ουσιαστικό) είναι αντικειμενικοί.

christina μη τσιτώνεις βρε...μια κουβέντα είπε ο μήτσος,έτσι κι αλλιώς αργά ή γρήγορα θα τον διαγράψουν από όλα τα φόρουμ!!!!

τρελαμένε μιτσαλάντεν SPORT EFORIA!!!

Υ.Γ. εγώ στο βουνό πάντως κατουράω τις μπότες μου και το μπωντριέ μου και το σκοινί καμιά φορά
when desire dies,fear is born...
Ibex

Re: Επιτυχημένη ανάβαση στη βόρεια ορθοπλαγιά της Petit Dru

Post by Ibex »

ΓΑΝΩ ΤΟ ΝΟΥΜΙ ΝΟΥ, ή κάπως έτσι :lol:

(too late to say I am sorry)
"Πολλὰ μὲν ἄλλα Νύμφαι κἠμὲ δίδαξαν ἀν᾽ ᾤρεα βουκολέοντα ἐσθλά." Π.Α.
Post Reply