ΣΠΑΣΙΜΟ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΡΕΛΕ ΣΤΗΝ ΒΑΡΑΣΣΟΒΑ

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
geka

Post by geka »

φιλε αριστο αυτο που εσπασε και που σωστα δειχνεις στην φωτο ειναι ακριβως ιδιο με αυτο που ειναι δεξια απο το χημικο το θεμα ομως δεν αλλαζει τα βυσματα που εχετε βαλει εχουν απαγορευτει απο 2008 και θα επρεπε να εχουν αλλαξει ολα η απλα να μην σκαρφαλωνει ο κοσμος.αν εσπαγε και το δεξιο θαημασταν μακαριτες εγω αυτο ξερω
Nikolas_A

Post by Nikolas_A »

Φίλε μου δε θέλω να κάνω το συνήγορο του Βούτυρου αλλά μάλλον πρέπει να ξαναδιαβάσεις το thread από την αρχή. Θα δεις πως άρχισες να του τη λες από το 12ο post, πολύ πριν το σχόλιο περί επικινδυνότητας που, αφού δεν το κατάλαβες ως τώρα, πρέπει να σου εξηγήσω ότι ήταν ειρωνικό.

Κατανοητό να είσαι ταραγμένος αλλά πρέπει να πάρεις μια ανάσα και να δεις τα πράγματα λίγο ψύχραιμα. Πρέπει να καταλάβεις ότι η αναρρίχηση είναι μια δραστηριότητα επικίνδυνη. Η έκρηξη της σπορ αναρρίχησης έχει δώσει στους νέους αναρριχητές την ψευδαίσθηση της ασφάλειας. Μπορείς να σκοτωθείς χωρίς καν να σπάσει βύσμα. Αν πας σε άλλα πεδία θα δεις πλακέτες ιδιοκατασκευή, π.χ. στα Μετέωρα έχω δει πλακέτες κομμένες από αλουμινογωνιά. Και τα ρελέ είναι με ένα κρίκο. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο Hasse είναι εγκληματίας; Ή ότι τα Μετέωρα είναι πεδίο για τα μπάζα; Είναι αυτό που είναι και όποιος θέλει τα σκαρφαλώνει.

Ο ανοίξας τη διαδρομή δεν εγγυάται την ασφάλειά σου. Άνοιξε και συ καμιά διαδρομή, βάλε και συ κανα βύσμα, η καλύτερα βάλε κανα καρυδάκι που είναι και πιο καθαρός τρόπος αναρρίχησης. Όπως είπε και ο Che (ο δικός μας, όχι ο Guevara) όταν είναι για καμιά δράση τρεις κι ο κούκος μαζεύονται.

Δε λέω σε καμία περίπτωση ότι πρέπει να σφυρίζουμε αδιάφορα όταν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Πρέπει να εξεταστεί με ψυχραιμία και υπευθυνότητα από τους αρμόδιους για να δούμε αν το πρόβλημα είναι γενικευμένο. Αλλά από εκεί ως τις προσωπικές επιθέσεις η απόσταση είναι μεγάλη.
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
voutiros

Post by voutiros »

Και τέλος πες μου κάτι με ειλικρίνεια όμως και όχι με πανικό.
Γιατί ρε Geka δεν περιμένεις το αποτέλεσμα της σχετικής έρευνας που ελπίζω να έρθει σύντομα και προδικάζεις καταστάσεις; Άσε να γίνει και κάτι σωστά...
wu
voutiros

Post by voutiros »

Είδες Geka τα γεγονότα μας ξεπερνούν! Αν έχει δίκιο η φωτό του Άρη το βύσμα του έσπασε μπορεί (λέω τώρα...) και να μην ήταν τελικά fixe. Καλή νύχτα και καλή τύχη!
wu
geka

Post by geka »

το θεμα με το συγκεκριμενο υλικο εχει εξεταστει απο την UIAA απο ειδικη επιτροπη εδω και καιρο λογω των ατυχηματων που ειχαν γινει και οχι να εξεταστει απο ελληνες ειδικους ,και για αυτο και εκαναν μη αποδεκτο και επικυνδυνο το υλικο και το εχουν γνωστοποιησει απο 2008 και εφοσον καποιοι το γνωριζαν απο την ελλαδα οφειλαν να ενημερωσουν τον κοσμο και να πραξουν τα δεοντα.
geka

Post by geka »

αυτο βουτιρε δεν αλλαζει το θεμα με αυτο που εγινε απλα βγηκε στην επιφανεια οτι υπαρχουν παρα πολλες διαδρομες ανοιγμενες με το υλικο αυτο και οτι στην βαρασσοβα τα 2\\3 των βυσματων ειναι απο 303 δηλαδη απαγορευμενα εσυ εξαλου ειπες οτι αν ειναι ετσι τοτε την κατσαμε εκτος αν δεν σε ενδιαφερει τιο θεμα.και στη φωτο φαινεται ξεκαθαρα οτι εχει σπασει βυσμα και σιγουρα ειναι σαν το δεξιο διπλα απο το χημικο διοτι απλα το ειδαμε οσοι ημασταν επανω και οπως βλεπετε το τριτο ειναι πολυ πιο χαμηλα απο τα αλλα και χωρις πλακετα.καλο βραδυ και ελπιζω καποιοι να δωσουν σημασια στο θεμα γιατι δεν θα αργησει να χτυπαει κοσμος οπως και εγινε στο εξωτερικο.
Last edited by geka on 28 Apr 2010 00:28, edited 1 time in total.
yianpet

Post by yianpet »

geka, τελικά με ποιόν εκπαιδευτή ήσουν στη σχοινοσυντροφιά (αν γνωρίζεις το όνομά του και θές να απαντήσεις) και πόσα άτομα ήσασταν μαζί σε αυτό το ρελέ;
mak

Post by mak »

Επειδή έχεις πάρει τρελή φόρα και γράφεις βάλε μια τελεία και σκέψου λίγο ψύχραιμα. Όχι τίποτα γιατί επαναλαμβάνεσαι, και γίνεσαι και λίγο κουραστικός...

Διαφορετικά όπως έχει ειπωθεί και άλλες φορές, υπάρχει και το www.cyclist.gr

Ρίξε μια ματιά και εκεί, μπορεί να σου πάει καλύτερα.
Teobe

Post by Teobe »

Πάντως άμα βγει καμιά σοβαρή απάντηση ή παρθεί καμιά απόφαση της προκοπής πριν τις 8-9 Μαϊου που θα πάω εγώ και η παρέα μου πείτε το...

Μη φανταστείτε...για τα "Σπασμένα" ενδιαφέρομαι και για τον "Καλυδώνιο Κάπρο"...αυτά μπορώ!

Τώρα αν γίνει καμιά στραβή και πάω άκλαυτος...ασχολειθείτε...αλλά αν επιζήσω...θα σας δείξω εγώ...θα δείτε τι θα πάθετε...ΟΛΟΙ σας γενικά και αόριστα... :D :D :D !!!

Ψυχραιμίιιιαααααα...
Αυτοφυή φυτά της Ελλάδας!
http://nativeplantsofgreece.blogspot.gr/
stam

Post by stam »

Σύμφωνα με την φωτό και τα λεγόμενα του Αρίστου στο ρελέ υπάρχουν 1 χημικό, 2 inox βύσματα (από τα οποία το ένα έχει πλακέτα με κρίκο) και μια τρύπα από το κομμένο (γαλβανιζέ?) βύσμα.
Τι δουλειά είχε ο πλακετόκρικος στο γαλβανιζέ βύσμα? Ποιος είναι ο φυσικός αυτουργός? Προφανώς όχι ο Αρίστος!

Τώρα, έστω ότι το 2008, μετά την ανακοίνωση της fixe και της UIAA, υπήρχε επίσημη ανακοίνωση και από τους ελληνικούς φορείς (ΕΟΟΑ, σύλλογος Κρυονερίου, εκπαιδευτές...) ότι τα συγκεκριμένα βύσματα κρίθηκαν ακατάλληλα και ότι η συντήρηση έγινε με αυτά, τι θα άλλαζε???
Θα σταματούσε ο κόσμος να πηγαίνει στη Βαράσοβα? Θα σταματούσαν οι σχολές να πηγαίνουν?
Ή θα έπρεπε να επανεξοπλιστούν όλες οι διαδρομές αυτόματα?
Μην κοροιδευόμαστε. Τίποτα από όλα αυτά δεν θα γινόταν.
Όπως και τώρα δεν θα γίνει τίποτα. Απλά σε λίγο καιρό θα ξεχαστεί, όπως θα το ξεχάσεις και συ με τον καιρό, φίλε Γιώργο!
Τα βύσματα υπάρχουν εκεί έξω εκτεθειμένα στην φυσική φθορά. Κανένας δεν διασφαλίζει ότι δεν θα κοπούν, ακόμα κι αν είναι ο καλύτερος χάλυβας.
Όποιος δεν τα εμπιστεύεται και δυσανασχετεί με την αντοχή τους, απλά δεν τα χρησιμοποιεί και κάνει ότι κάνει με τον ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ του εξοπλισμό...
Che

Post by Che »

Ρε φιλε γκεκα ειλικρινα σταματα να επαναλαμβανεσαι γιατι μονο αυτο εχεις σαν επιχειρημα..Στα παπαρια μου αν το 303 απαγορευετε η αν το 304 επιτρεπετε.Τοσα χρονια με 303 σκαρφαλωνουμε ολοι σε ολα τα πεδια...

Δηλαδη ελεος και στη τελικη εσυ ματακια δεν εχεις???να διαβαζεις δε ξερεις???
περιμενεις να σου πουνε κατι για να το ψαξεις???αυτο το γνωριζουμε ποσα χρονια...και υπαρχει και στο routes το link. Δηλαδη ξαφνικα απο το πουθενα εγινες ειδικος επειδη διαβασες 5 αραδες σε ενα κανονισμο?

ποσα δεν κανεις εσυ βαση κανονισμων στη καθημερινη σου ζωη βαζοντας και καμια φορα σε κινδυνο και τη ζωη σου αλλα και αλλων????για να το παω και εκτος αναρριχησης λιγο.και μη μου πεις πως εισαι ο απολυτα νομοταγης....δεν εχεις μπει αναποδα σε μονοδρομο?δεν εχεις κανει αναστροφες?δεν..... δεν..... δεν..... Ασε λοιπον το κυρηγμα γιατι δεν σε ειδα να απαντας σε αυτο που σε ρωτησαμε....ΠΟΣΑ προτιθεσε να πληρωσεις για την ασφαλεια σου???100???200???300???400????500????1000?????
οι φιλοι σου ΠΟΣΑ???????

και γω εχω κοντρα με πολλους λογω διαφορετικης νοοτροπιας και αντιληψης συμπεριλαμβανομενου και του βουτυρου αλλα δεν μιλαω πριν εχω μπροστα μου στοιχεια...γι αυτο βουλωσε το πια και περιμενε το γαμωπορισμα και μετα να βριζουμε μαζι δε λεω...αλλα περιμενε αυτο το γαμωπορισμα που κουνατε τα ποδια ολοι πριν ανεβειτε στο γαιδουρι...γαμω την Ελληνικη νοοτροπια μου γαμω...Αι στο διαολο πια μου σπασανε τα νευρα
angelobike

Post by angelobike »

Che wrote:Ρε φιλε γκεκα ειλικρινα σταματα να επαναλαμβανεσαι γιατι ...γι αυτο βουλωσε το πια και περιμενε το γαμωπορισμα και μετα να βριζουμε μαζι δε λεω...αλλα περιμενε αυτο το γαμωπορισμα που κουνατε τα ποδια ολοι πριν ανεβειτε στο γαιδουρι...γαμω την Ελληνικη νοοτροπια μου γαμω...Αι στο διαολο πια μου σπασανε τα νευρα
διαβάζω και είπα να μη μιλήσω, αλλά εδώ θέλω να πω +1000
πες τα ρε che!
ΑΣΣΑΡΙΩΤΑΚΗΣ ΑΓΓΕΛΟΣ
ΕΟΔ ΑΤΤΙΚΗΣ
geka

Post by geka »

φιλε σταματη κανενας δεν ειπε οτι ο αριστος φταιει σε κατι ουτε οτι φταινε αυτοι που τα πηραν εκεινη την εποχη και τα εβαλαν οφειλαν ομως να ενημερωσουν των κοσμο για την ακαταλληλοτητα του υλικου.οσο αφορα το βυσμα που εσπασε ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο που ειναι δεξια απο το χημικο πλακετα με κρικο εξαλου ειναι αρκετα κοντα το ενα με το αλλο οπως και δειχνει και ο οδηγος για την κατασκευη των ρελε στην βαρασσοβα η αναλυση θα δειξει αν ειναι αυτης της παρτιδας που εχει προβλημα.πορισμα για το συγκεκριμενο υλικο εχει βγει εδω και καιρο και δεν χωραει αμφισβητηση για αυτο.οι εκαιδευτες παντως που ηταν μαζι μας δεν ηξεραν τιποτα οτι η ασφαλειες αυτες ειναι ακαταλληλες θελω να πιστευω οτι αν το ηξεραν θα επερναν τα μετρα τους και θα σκαρφαλωναμε καπου αλλου.πρεπει να καταλαβεις γιατι δεν το εχεις καταλαβει ακομα οτι ειστε στελεχη μιας ομοσπονδιας και υπαρχουν κανονισμοι και απο την ωρα που υπαρχουν οφειλεται να τους τηρειται καλος η κακος και αυτο οχι μονο για την ασφαλεια των αλλων αλλα και για την δικη σας σε περιπτωση ατυχηματος να μην μπλεξεται γιατι στο δικαστηριο η δικαιολογια οταν σκοτωθει καποιος σε εκπαιδευση,στην ερωτηση του δικαστη γιατι πηγατε τους μαθητες σε διαδρομες οπου απαγορευεται η χρηση αυτου του υλικου απο την UIAA.ε εκει τους παμε συνεχεια ετσι κανουμε ολοι δεν προκυται να σε γλιτωσει.εγω εθεσα το θεμα γιατι ειναι θεμα ασφαλειας και θα πρεπει ο κοσμος να το ξερει απο καπου επισημα δεν μπαινουν ολοι στι λαπτοπ.ξερω οτι ειναι δυσκολο να αλλαξεις ολα τα βυσματα απο την αρχη αλλα εδω προκυται για θεμα ασφαλειας σε εκπαιδευση το και για μενα εχει την απολυτη προτεραιοτητα.αυτη ειναι προσωπικη αποψη δικη μου αλλα και πολλων αλλων και ελπιζω να μην το παρεις στραβα.
Karazitz

Post by Karazitz »

Φίλοι,

Τα πράγματα είναι σαφή. Έσπασε ένα βύσμα και αυτό μας ανησυχεί και μας επιβεβαιώνει τα όσα γράφονται πιο πάνω, ότι η αναρρίχηση εμπερικλείει θανάσιμους κινδύνους ακόμα και όταν αυτή γίνεται σε διαδρομές με μόνιμες ασφάλειες.

Υπενθυμίζω (γιατί αναφέρεται λάθος συνέχεια): η UIAA δε βγάζει νόμους, ώστε να απαγορεύει τη χρήση ενός υλικού. Βγάζει οδηγίες από ανάλυση ατυχημάτων οι οποίες δεν είναι υποχρεωτικές για κανένα, ούτε για τις εταιρείες (Petzl, Fixe κλπ), ούτε για τους αναρριχητές. Το ίδιο και η Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΝ), που στην Ευρώπη έχει τον πρώτο λόγο.

Επιτρπέπεται στον οποιονδήποτε να φτιάξει ότι θέλει και να το βάλει μόνιμο πάνω στο βράχο. Έτσι μεταβιβάζεται αποκλειστικά η ευθύνη στον Αναρριχητή που σκαρφαλώνει εκ των υστέρων... :|

Το θέμα είναι να προσπαθήσουμε να μεταδώσουμε αυτόν τον τρόπο σκέψης σε όλους τους φίλους αναρριχητές, Εκπαιδευτές, Οδηγούς κλπ.

Το ότι ο χάλυβας 303 δεν συνιστάται από την UIAA είναι δημοσιευμένο εδώ και 2 χρόνια στο routes, στη σχετική σελίδα, όπως επίσης και στην ΕΟΟΑ.

Όποιος σκαρφαλώνει και ενδιαφέρεται για τη ζωή του θα πρέπει να ενημερώνεται συνέχως.

Πιο συγκεκριμένα νέα επί του βύσματος, πιστεύω σύντομα...
stam

Post by stam »

Δεν υπάρχουν απαγορευμένα βύσματα.
Υπάρχουν πιστοποιημένα και μη.
Η πιστοποίηση δεν είναι συμβόλαιο με την ασφάλεια. Το καλύτερο υλικό μπορεί να αστοχήσει. Δεν είναι πρώτη φορά που κόβεται ένα βύσμα. Όσα περισσότερα μπαίνουν, τόσα περισσότερα θα κόβονται.

Το θέμα είναι ότι γέμισαν ξανα 3 σελίδες στο forum με γκρίνιες, απειλές και κατηγορώ. Την μια ήταν τα Βαρδούσια, την άλλη η μικρή Βαράσοβα... τώρα η μεγάλη.
Για να γεμίσουν 3 σελίδες με επαναλήψεις και ανοίγματα διαδρομών πρέπει να κάνουμε τάμα στον Προφήτη Ηλία.
Το να κάνουμε κύρηγμα και κριτική είναι πολύ εύκολο και ανέξοδο.
Την κριτική από κάποιον που έχει προσφέρει μπορώ να την δεκτώ, ακόμα κι όταν δεν συμφωνώ. Όχι όμως από τον κάθε εποχικό χομπίστα αναρριχητή.
teochristopoulos

Post by teochristopoulos »

geka wrote:φιλε σταματη κανενας δεν ειπε οτι ο αριστος φταιει σε κατι ουτε οτι φταινε αυτοι που τα πηραν εκεινη την εποχη και τα εβαλαν οφειλαν ομως να ενημερωσουν των κοσμο για την ακαταλληλοτητα του υλικου.οσο αφορα το βυσμα που εσπασε ειναι το ιδιο ακριβως με αυτο που ειναι δεξια απο το χημικο πλακετα με κρικο εξαλου ειναι αρκετα κοντα το ενα με το αλλο οπως και δειχνει και ο οδηγος για την κατασκευη των ρελε στην βαρασσοβα η αναλυση θα δειξει αν ειναι αυτης της παρτιδας που εχει προβλημα.πορισμα για το συγκεκριμενο υλικο εχει βγει εδω και καιρο και δεν χωραει αμφισβητηση για αυτο.οι εκαιδευτες παντως που ηταν μαζι μας δεν ηξεραν τιποτα οτι η ασφαλειες αυτες ειναι ακαταλληλες θελω να πιστευω οτι αν το ηξεραν θα επερναν τα μετρα τους και θα σκαρφαλωναμε καπου αλλου.πρεπει να καταλαβεις γιατι δεν το εχεις καταλαβει ακομα οτι ειστε στελεχη μιας ομοσπονδιας και υπαρχουν κανονισμοι και απο την ωρα που υπαρχουν οφειλεται να τους τηρειται καλος η κακος και αυτο οχι μονο για την ασφαλεια των αλλων αλλα και για την δικη σας σε περιπτωση ατυχηματος να μην μπλεξεται γιατι στο δικαστηριο η δικαιολογια οταν σκοτωθει καποιος σε εκπαιδευση,στην ερωτηση του δικαστη γιατι πηγατε τους μαθητες σε διαδρομες οπου απαγορευεται η χρηση αυτου του υλικου απο την UIAA.ε εκει τους παμε συνεχεια ετσι κανουμε ολοι δεν προκυται να σε γλιτωσει.εγω εθεσα το θεμα γιατι ειναι θεμα ασφαλειας και θα πρεπει ο κοσμος να το ξερει απο καπου επισημα δεν μπαινουν ολοι στι λαπτοπ.ξερω οτι ειναι δυσκολο να αλλαξεις ολα τα βυσματα απο την αρχη αλλα εδω προκυται για θεμα ασφαλειας σε εκπαιδευση το και για μενα εχει την απολυτη προτεραιοτητα.αυτη ειναι προσωπικη αποψη δικη μου αλλα και πολλων αλλων και ελπιζω να μην το παρεις στραβα.
O έξυπνος παραδέχεται, ο πονηρός δικαιολογείται και ο χαζός επιμένει... Άσχετο αλλά σχετικό. Διαβάζω με ενδιαφέρον το παραλήρημά σου, αλλά δεν μπορώ να χωνέψω ότι επιμένεις ότι το βύσμα που έσπασε είναι από αυτά τα 2 inox που ξεκάθαρα δήλωσε ο Θανόπουλος ότι έβαλε το '04. Πρέπει να διαχωρίσεις κάποια πράγματα στο μυαλό σου. Άλλο βύσμα, άλλο πλακέτα, άλλο πλακέτα με ραπελόκρικο... Ο Αρίστος σου εξήγησε σαφέστατα ότι κάποιος (ας τον ονομάσουμε Άρρωστο Μαλάκα) ξεβίδωσε τον πλακετόκρικο από το inox καινούριο βύσμα και τον έβαλε (τον πλακετόκρικο) σε ένα άγνωστης ποιότητας βύσμα. Αυτό που έσπασε. ΔΕΝ ήταν αυτό που έβαλε ο Αρίστος το βύσμα, πάρτο χαμπάρι, ακόμα και αν ο άγνωστος Άρρωστος Μαλάκας βίδωσε πάνω το κρίκο με τη πλακέτα. ΤΕΛΟΣ!

Φίλε συγνώμη που θα στο πω αλλά έχεις πρόβλημα. Δεν ξέρεις να γράφεις. Δε τρέχει τίποτα... είναι μικρό πρόβλημα. Το μεγάλο σου πρόβλημα είναι ότι δεν ξέρεις να ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ. Σου εξηγήσαν αναλυτικά ότι το βύσμα που έσπασε ΔΕΝ ήταν από αυτά που έβαλε ο Θανόπουλος το '04, αλλά εσύ επιμένεις. Μήπως είσαι χαζός?

Το ΣΚ περάσαμε υπέροχα στα βράχια. Σκαρφαλώσαμε και το βράδυ γύρω από τη φωτιά η κουβέντα κατέληξε στη Τζούλια και την πρόθεσή της να πολιτευτεί. (Αντμιν δεν είμαι εκτός, παίζει και η Τζούλια εδώ...) Ειπώθηκε και η εξής ατάκα: "Η πολιτική είναι η συνέχιση της πορνείας με άλλα μέσα", μήπως και τα τα φόρουμ για αναρρίχηση είναι η συνέχιση του σκαρφαλώματος των κομπλεξικών (δηλαδή ημών) με άλλα μέσα?
Che

Post by Che »

οι εκαιδευτες παντως που ηταν μαζι μας δεν ηξεραν τιποτα οτι η ασφαλειες αυτες ειναι ακαταλληλες θελω να πιστευω οτι αν το ηξεραν θα επερναν τα μετρα τους και θα σκαρφαλωναμε καπου αλλου.
Αλλα απαιτεις απο ΚΑΠΟΙΟΝ που δεν ηταν παρων να γνωριζει τι βυσμα ηταν και που ηταν και πως μπηκε και γιατι μπηκε και γιατι τα πεντοχιλιαρα δεν ειναι πετσετακια.

Και εξακολουθεις να μην απαντας στην ερωτηση μου ΠΟΣΑ!!!!!!Προφανως με αγνοεις επειδικτικα γιατι ξερεις οτι δεν μπορεις να μου απαντησεις απλα επειδη δεν εχεις μια απαντηση να μου πεις...
α σορρυ οχι εχεις.Ο χαλυβας ποιοτητας 303 εχει απαγορευτει απο τη UIAA και προτεινουν 304. Αλλα και παλι δε βλεπω το σηματακι του ευρω σε αυτη την τοσο προτοτυπη απαντηση.

Επισης πληροφορηθηκα οτι για να γινει εργαστηριακος ελεγχος για το βυσμα πρεπει να πληρωθουν τα εργαστηρια...Μηπως θες να τα πληρωσεις εσυ τα εξοδα?????

Αν και εσενα δε σε ενδιαφερει η εργαστηριακη μελετη αφου ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΒΥΣΜΑ!!!!!

ειλικρινα μου θυμιζεις τον Καλυβατση στο αξεπεραστο σκετς του ΑΜΑΝ (και οπως φαινεται διαχρονικο) Γιατι σπατε το αμαξι????ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙ ΑΘΗΝΑΙΚΕΣ ΠΙΝΑΚΙΔΕΕΕΕΕΣ!!!! με μια μικρη παραλλαγη. Γιατι δεν περιμενεις τη μελετη?? ΓΙΑΤΙ ΚΟΠΗΚΕ ΤΟ ΒΥΣΜΑΑΑΑΑΑΑ!!
Che

Post by Che »

εσυ που εισαι και εκπαιδευτης και εχεις κανει ενα σωρο σχολες θα επρεπε να ξερεις
για του λογου το αληθες
Che

Post by Che »

panas

Post by panas »

Καλησπέρα σας

Δεν μπορεί να καταλογιστεί μερίδιο εύθηνης σε ανθρώπους που ανανεώσανε βύσματα παλιότερα και έχει ως αποτέλεσμα την ασφάλεια του πεδίου.
Πόσο μάλλον σε ανθρώπους που έχουν προσφέρει τόσα πολλά για να ανοιχτούν αναρριχητικές διαδρομές που σαν γνώμονα είχαν την αγάπη για την αναρρίχηση.
Αν δεν είχαν τοποθετηθεί αυτές οι ασφάλειες στο βράχο προσωπικά δεν θα μπορούσα να προσεγγίσω τα βράχια ποτέ.
Εν γνώσει μου κάνω αναρρίχηση γνωρίζοντας ότι είναι επικίνδυνο άθλημα. Διαφορετικά θα είχα μείνει στο να παίζω video games.(max-electroshock)
Η μέσου επιπέδου ήδη μιλάει για άλλου είδους ασφάλισης με καρύδια friends κτλ…. Αστοχία υλικού πάντα θα υπάρχει. Εμένα μου καταστράφηκε σετάκη και περιμένω απάντηση από την αντίστοιχη εταιρία που το κατασκεύασε. Δεν με σταμάτησε στο να σκαρφαλώνω. Όπως και ποτέ δεν θα εμπιστευτώ στο 100% τον εξοπλισμό που βρίσκετε επάνω μου η στον βράχο επειδή τον πιστοποιεί η κάθε μαμά εταιρία. Αφού κατά καιρούς βρίσκεται και κάτι στο να αποσυρθεί μία παρτίδα… υλικών. Οι πραγματικές δοκιμές των υλικών γίνονται σε εμάς και όχι στα εργαστήρια……. Ακόμα και αν ο καινούργιος τύπος χάλυβα ο super (INOX) που σήμερα πιστοποιείτε σαν σωστός αύριο θα κριθεί σαν ακατάλληλος και με αυτόν γαζωθεί και ο Όλυμπος ακόμα θα σταματήσει ο κόσμος να κάνει αναρρίχηση; η θα πρέπει να ξαναπάνε αυτοί που περάσανε τα προηγούμενα να τα ξανά αλλάξουνε;
Τότε να ρίξουμε ευθύνες και στα πρώτα παιδιά που είπανε να σκαρφαλώσουν στην Πάρνηθα προπολεμικά με σχοινιά από τις οικοδομές τότε και ότι μετάδωσαν λάθος εκπαίδευση στους επόμενους.

Αν κάνω αναρρίχηση κάνω γιατί ακόμα είναι ένας χώρος που βρίσκω κόσμο με χαμόγελο.

Ευχαριστώ
Post Reply