Όσο υπάρχει ο "βράχος μας" δε συντρέχει λόγος ανησυχίας...katsaromallis wrote:Πολύ θετική κίνηση η κατασκευή του αιολικού πάρκου. Η χώρα μας πρέπει να αποκτήσει ενεργειακή επάρκεια. Επιπλέον αναπτύσσουμε τεχνογνωσία στην αιολική ενέργεια, κατασκευάζονται δρόμοι πρόσβασης, δίνεται εργασία σε μηχανουργεία κλπ κλπ δηλαδή ότι καλύτερο για μία περίοδο κρίσης, και ένας πραγματικός τρόπος για να ανεβάζουμε το πραγματικό ΑΕΠ της χώρας, γιατί μόνο με μειώσεις των δαπανών δεν θα πάμε και πολυ καλά!
Δεν υπάρχει κάποιος λόγος ανησυχίας για τις διαδρομές. Η θέση ΔΙΑΣΕΛΟ δεν νομίζω ότι είναι κοντά στις κάθετες ορθοπλαγιές.
Πλέον είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι φυσιολατρεία και ορειβασία(πόσο μάλλον sport climbing και αναρρίχιση πίστας),είναι έννοιες,που δε συμβαδίζουν...
Το πρόβλημα δεν εστιάζεται τόσο στα αιολικά αυτά καθ'αυτά,όσο στη χωροθέτησή τους.Πριν λίγες μέρες,πετώντας προς Μαδρίτη,χάζευα,από το παράθυρο,μερικές από τις χιλιάδες ανεμογεννήτριες της Ισπανίας(όπου οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας έχουν,προ πολλού,ξεκολλήσει,από το εμβρυικό ελληνικό στάδιο).Όλες ήταν στημένες σε ημιορεινές-ημιερημικές "άχρωμες" περιοχές.Βέβαια,οφείλω να ομολογήσω ότι η Ιβηρική έχει πολύ περισσότερες περιοχές,με τέτοια χαραχτηριστικά,απ'ό,τι η Ελλάδα(όπου είναι πραγματικά δύσκολο να εντοπίσεις αδιάφορες,από περιβαλλοντική και αισθητική άποψη ζώνες).
Αυτά στην Ισπανία...
Εδώ;Καρυστία,Νάξος,Άνδρος,Σέριφος,Οίτη,Ταΰγετος,Μαλέας,Πάρνηθα,Βαράσοβα...Ο κατάλογος των "φιλέτων",στο μεγάλο "πράσινο φαγοπότι" δεν έχει τελειωμό...
Μάθετε ρε μάγκες,ότι Βαράσοβα δεν είναι μόνο βράχια,πέτρες,βύσματα(προβληματικά ή όχι),σκαρφάλωμα και κοψίδια,δίπλα στο κύμα.Πρόκειται γιά πολύ σημαντικό βιότοπο(=σπίτι,αν δεν καταλαβαίνετε)γιά τα πουλιά και γιά πολλά ακόμα είδη ζώων...Είναι ένας τόπος πανέμορφος,πραγματικά ξεχωριστός(αμφιβάλλω αν με νιώθετε).
Η πιπίλα ότι τα έργα δημιουργούν θέσεις εργασίας,είναι τουλάχιστον γελοία.Πληρώνουμε,γιά να σκάβουμε το λάκκο μας...
Βέβαια,όλα αυτά τα γράφω εδώ μέσα,που πολλοί βγάζουν το ψωμί τους,στήνοντας κεραίες κινητής τηλεφωνίας(μήπως και ανεμογεννήτριες;),καταστρέφοντας τα βουνά,που υποτίθεται ότι αγαπούν.Τρομερό μπλέξιμο...
Κλείνω γιατί χτυπάει το κινητό μου...
Υποκριτές όλοι μας.
Ο άνθρωπος θυμίζει τους ιούς και τα καρκινικά κύτταρα.Πολλαπλασιάζεται και μεταλλάσσεται διαρκώς,μέχρι να φονεύσει το "σώμα",που τον φιλοξενεί...
ΥΓ:Λίγες ώρες πριν αντικρίσω τις ανεμογεννήτριες της Ισπανίας,είχα κολλήσει τη μούρη μου στο τζάμι και χάζευα το μεγαλείο της Βαράσοβας.Πού να'ξερα....