ΣΠΑΣΙΜΟ ΒΥΣΜΑΤΟΣ ΡΕΛΕ ΣΤΗΝ ΒΑΡΑΣΣΟΒΑ

Ανακοινώσεις ορειβατικών εκδηλώσεων ή γεγονότων
geka

Post by geka »

ενας εκπαιδευτης της εοοα οπου ειναι και μελος της UIIA οφειλει να ακολουθει και να τυρει τις προδιαγραφες και τους κανονισμους αυτης οπως και να χρισιμοποιει υλικα που ειναι πιστοποιημενα απο αυτην,και οχι να περιμενει την ανακοινωσει της εταιριας(συνεργατες ειστε)απο την ωρα που ειχε βγαλει ανακοινωση η UIIA οτι η παρτιδα ειναι επικυνδυνη θα επρεπε αυτοματος να ενημερωθει ο κοσμος και η ομοσπονδια και η να σταματησει η δραστηριοτητα εκει η να ξηλωθουν και μπουν αλλα που τα εγκρινει και η UIIA.
geka

διεθνης κανονισμος UIAA.

Post by geka »

1. General Remarks on the UIAA Trademark and UIAA Label
1.1. The UIAA Trademark (see section 5.1.) is copyright protected internationally. The UIAA Label is
only given to items of mountaineering and climbing equipment upon approval of prospective
label holder’s application from the UIAA.
1.2. The procedure to be followed by a manufacturer, when applying for a UIAA Label, is laid down in
the "General Regulations for the UIAA Safety Label Certification"
2. Requirements for Rock anchors
2.1. The UIAA Label can only be granted for bolts which meet all the requirements of EN 959:2007,
with the following exception:
2.1.1. No EN number required.
2.2. For the award of the UIAA Label, the following additional safety requirements shall be met:
2.2.1. Material.
Rock anchors shall be manufactured from corrosion-resistant material with properties at
least equivalent to material number 1.4307 in accordance with EN 10088-3:1995 or, what
concerns corrosion resistance, equivalent material, except number 1.4305.
NOTE: Examples of suitable types of materials see Table 1 below :
Types of steel: Table 1 – Examples of suitable types of steel according to AISI (American
Iron and Steel Institute)
Standard organisation Types of steel
AISI :o :o :o
301, 304, 304H, 304LN, 305, 308, 403, 410,
416, 420, 431, 440C (number 303 should not
be used)

2.2.2. The embedded part of any rock anchor held in place by a chemical bonding agent shall
have deformations or roughness, intended to prevent extraction or rotation.
2.2.3. When tested in accordance with 3.3, all types of rock anchors shall have an axial load
bearing capacity of 20 kN.
2.2.4. When tested in accordance with 3.4. all types of rock anchors held in place by a chemical
bonding agent shall withstand a torque of 150 N-m for 60(0/+5) seconds without rotating in
the hole.
geka

Post by geka »

ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΟΥ ΛΕΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΛΟΥ 303 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΙΤΑ ΤΩΡΑ ΤΙ ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΤΕ ΚΥΡΙΟΙ ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΕΙ ΠΟΣΑ ΤΕΤΟΙΑ ΒΥΣΜΑΤΑ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΜΠΕΙ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΔΙΝΟΥΝ ΚΑΜΙΑ ΣΗΜΑΣΙΑ ΣΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΥΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΛΟΥ.ΤΩΡΑ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΑΡΑΓΕ Ο ΠΑΡΑΛΟΓΟΣ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΑΣ.ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝΕ ΤΙΣ ΟΔΗΓΙΕΣ ΤΗΣ UIAA ΡΙΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Che

Post by Che »

Εγω εχω να ρωτησω κατι αλλο.....εχω παει πολλες φορες βαρασοβα τον τελευταιο καιρο και εχω σκαρφαλωσει πολλες φορες διαφορες διαδρομες..ημουν τυχερος που δεν μου εσπασε τιποτα?

μηπως το ολο θεμα πρεπει να ολοκληρωθει με την εργαστηριακη μελετη?
βεβαια τωρα θα μου πεις δε συνεβει σε μενα...αλλα και σε μενα να συνεβαινε παλι πιστευω οτι δεν θα αρχιζα να κατηγορω το κοσμο.

επισης αυτοι που κατηγορεις οτι βαζουν οτι να ναι στις διαδρομες που ανοιγουν γιατι ειναι τσιγκουνηδες η οτιδηποτε να σε ενημερωσω οτι τα περισσοτερα πεδια τα πληρωνουν απο την τσεπη τους και δεν εχω δει κανεναν ανοιχτοχερη απο αυτους που κατηγορουν τωρα να πουν ρε φιλε να παρε 50 βυσματα απο μενα καλα και ακριβα για να ειναι safe η διαδρομη.Αλλα μονο πατε και σκαρφαλωνετε και το παιζετε μουρηδες οτι κανατε την ταδε διαδρομη...καποια στιγμη ειχαμε δηλωσει οτι οποιος επιθυμει να συνεισφερει ειτε χρηματικα ειτε σε ειδος ευπροσδεκτος.αλλα ολοι στα παπαρια σας...οποτε μην κατηγορεις για τσιγκουνια οταν δεν εχεις βαλει ποτε το χερι στη τσεπη ουτε εχεις καταναλωσει προσωπικο χρονο να βοηθησεις στην υλοποιηση.

Δεν αναφερομαι σε περιπτωσεις επιχορηγησεων σε καμμια περιπτωση αλλα οταν ο αλλος ανοιγει διαδρομες με δικα του λεφτα δεν εχεις κανενα δικαιωμα να μιλας αμα δεν προσφερεις...και μην πεις οτι οι διαδρομες δεν ειναι στο επιπεδο σου και δεν θα σκαρφαλωσεις ποτε εκει οποτε γιατι να δωσεις.....

δεν υποστηριζω κανεναν και δεν ειμαι με κανεναν αλλα οταν ακουω παπαριες εκνευριζομαι..Επισης δεν μπορεις να απαιτεις απο καποιων να γνωριζει τη βυσμα ηταν και τι εχει η καθε διαδρομη...μηπως να ξερει να σου πει και τι εχει σπασει απο τη διαδρομη η πως γινεται η κινηση???Στα νευρα σου μιλας μεσα στα λογικα πλαισια και λιγο παραλογα...εγω σου συνιστω να περιμενεις να μας πουνε 2-3 ανθρωποι που εχουν αναλαβει το θεμα και ξερουν καλυτερα τι πως γιατι και τι πρεπει να γινει.Και γω εχω αγχωθει αλλα δε βγαινω να κανω μυνησεις σαν τη Τζουλια....

:evil:
mak

Post by mak »

Μετά τη βουλή η Τζούλια και στο routes.Εν αναμονή της routespresso λοιπόν!!!
Lacrimosa

Post by Lacrimosa »

geka wrote:ξεχνας φαινεται τον αναπηρο στα μετεωρα.
Ντροπή... μόνο αυτό... Ντροπή σου!!! Λυπάμαι για την κατάντια των ανθρώπων και ειδικά ορισμένων που θέλουν να ονομάζονται αναρριχητές!!! Η λέξη ηθική έχει χαθεί τελείως...

Καιρός να παίξω τάβλι....
Lacrimosa

Post by Lacrimosa »

Πάμε παρακάτω όμως...

Επειδή έγινε αναφορά....

Αλήθεια φίλε geka... γνωρίζεις τις αναλογίες μαθητών και εκπαιδευτών - βοηθών εκπαιδευτών που πρέπει να τηρούνται σε μια Σχολή Μέσου Επιπέδου?

Για ψάξτο λίγο... και μετά κάνε μια έρευνα ποιες είναι οι αναλογίες στις περισσότερες σχολές... και στη δική σου βέβαια...

Γιατί το άγχος μάλλον από εκεί πηγάζει... αν κάτι τελικά πήγαινε στραβά θα άρχιζαν οι ερωτήσεις του στυλ... πόσοι μαθητές? πόσοι εκπαιδευτές? πόσοι βοηθοί? πόσοι μαθητές? και μετά μας φταίνε τα βύσματα...

Επίσης, όποιος σκαρφαλώνει γνωρίζει ότι κάτι μπορεί να πάει στραβά...

Τέλος, έχει δίκιο ο che... Ξέρεις πόσα βάζουν από την τσέπη τους όσοι ανοίγουν διαδρομές? και μετά εμφανίζεται ο κάθε #$%# και σου λέει, ότι δεν έβαλες στη σωστή απόσταση την ασφάλεια και ντροπή σου γιατί είναι Raumer και όχι τα super duper αναγνωρισμένα για το κλίμα της Ελλάδας Petzl (μέχρι την επόμενη αστοχία υλικού βέβαια γιατί και της FIXE super duper ήταν)...

Επίσης, επειδή δεν παίζει άλλη επιχορήγηση, προτείνω να ξεκινήσει έρανος για την αλλαγή των ασφαλειών και βέβαια για την αμοιβή αυτών που θα πάνε κάτω τα ΣΚ και θα αφιερώσουν τις διακοπές τους για τη συντήρηση του πεδίου...

Φίλε geka... Πόσα φράγκα είσαι διατεθημένος να βάλεις?

Σε ενημερώνω μόνο ότι για αυτά τα λεφτά (και πίστεψέ με απαιτούνται πολλά), δυστυχώς δεν μπορεί να σου δωθεί πιστοποιητικό από την Ομοσπονδία για τη χορηγία σου αυτή (ξέρεις από αυτά τα πιστοποιητικά που παίρνουν όσοι τελειώνουν σχολές αναρρίχησης)....

Τέλος, σε παρακαλώ επειδή υπάρχει και μια αισθητική, τουλάχιστον πέρνα από έναν ορθογράφο (έχει το Word) τα κείμενά σου πριν τα δημοσιεύσεις...
Planar

Post by Planar »

geka wrote: απλα εισαι σιγκουνης.
geka wrote: ξεχνας φαινεται τον αναπηρο στα μετεωρα.
geka wrote: ΟΤΙ Ο ΤΥΠΟΣ ΜΕΤΑΛΟΥ 303 ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΡΙΤΑ ..... UIAA ΡΙΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ.
Ρε μαλάκες ο gkekas ειναι o commando!!!!
geka

Post by geka »

μαλλον καποιοι η χαζοι το παιζουν η απλα δεν ξερουν τι τους γινεται θα το ξαναπω αλλη μια φορα το μεταλο 303 εχει απαγορευτει απο την UIAA απο το 2008 και καποιοι το ηξεραν εδω και καιρο και δεν εχουν πει τιποτα. στην βαρασσοβα ολα τα βυσματα που εγινε η συντηρηση το 2004 ειναι αυτου του τυπου τωρα εαν θελετε να σκαρφαλωνεται σε αυτα τε βυσματα ενω ξερετε οτι απαγορευονται επισημως οτι και να παθετε κακο του κεφαλιου σας.και ας μην αλλαζουμε θεμα αν θελουν καποιοι να το ξεχασουμε δεν θα τους περασει ετσι.εδω προκυται ανθρωπινες ζωες.κανενας δεν ειπε οτι ειναι κακο να ανοιγονται διαδρομες αλλα συμφωνα με τους κανονισμους και τις οδηγιες που υπαρχουν και οχι οπως θελει ο καθενας και με οτι υλικα χωραει η τσεπη του.
geka

Post by geka »

σε αυτο το θεμα υπαρχουν ευθυνες και οι ευθυνες ειναι συγκεκριμενες και αν δεν παρουν καποιοι μετρα θα υπαρξουν νεκροι.το ξαναλεω παλι το μεταλο 303 εχει απαγορευτει απο το 2008 απο την UIAA και εχουν ανοιχτει παρα πολλες διαδρομες με αυτο το υλικο και ιδιως στην βαρασσοβα που επισημως ο οδηγος ανεφερει οτι η συντηρηση το 2004 εγινε με αυτο το υλικο που εχει απαγορευτει.σας ξαναλεω παλι οτι το βυσμα του ρελε εσπασε με μολις 160 κιλων περιπου σταθερο βαρος τωρα αν δεν σας ενδιαφερει τοτε καντε οτι θελετε ορισμενοι και κακο του κεφαλιου σας αν παθετε τιποτα.
voutiros

Post by voutiros »

Geka ξέρω ότι δε το γνωρίζεις και δεν σε νοιάζει (το μόνο που σε νοιάζει είναι να με θίξεις) αλλά θα πρέπει να σου πω ότι έκανα 10 χρόνια σχολές μέσου σαν και αυτή που συμμετέχεις και δεν άνοιξε πότε ...ρουθούνι. Από αυτές ξεπήδησαν αναριχηταράδες και είμαι πολύ περήφανος για όλους αυτούς. Κάποιοι από αυτούς είναι και εκπαιδευτές σου. Ξέρεις το γιατί; Γιατί εγώ είμουν αυτός που επέλεγε τους μαθητές και όχι οι μαθητές εμένα (προφανώς άτομα σαν και εσένα δεν θα είχαν καμία θέση σε σχολή μου, χαχαχα). Επιλέον, δεν άνοιξε ρουθούνι γιατί τους μάθαινα ότι αυτό που κάνουν είναι επικίνδυνο και η ασφάλεια τους βασίζεται αποκλειστικά και μόνο στην προσωπική τους κρίση (κάτι που προφανώς σου λείπει). Καταλαβαίνω καθώς προέρχεσαι από τον ΑΟΣ ότι είσαι φορτισμένος με όλα αυτά που συνέβησαν τελευταία. Μήπως όμως τελικά θα πρέπει να σκεφτείς με ειλικρίνεια αν αυτό το σπορ (η αναρρίχηση) δεν σου πάει; Γιατί όπως και να το κάνουμε είναι επικίνδυνη η άτιμη. Από εκεί και πέρα τη συλλογιστική σου για τα "απαγορευμένα" μπλα, μπλα, μπλα, μπλα δεν την καταλαβαίνω, εφόσον σου απάντησε ο πλέον ειδικός στην Ελλάδα Karaziztz, ότι δηλαδή τα βύσματα δεν είναι personal safety equipment όποτε δεν μπορείς να κατηγορείς κάποιους για σχετική αμέλεια. Τέλος, δεν ξέρω αν έπρεπε να πάθεις κάτι (γιατί το είπες αυτό άραγε;) αυτό όμως που ξέρω είναι εφόσον δεν έπαθες κάτι, νομικά δεν μπορείς να κάνεις τίποτα! Ρώτα το δικηγόρο σου.
wu
geka

Post by geka »

εσυ μπορει να μην με επελεξες το εκανε ομως ενας δασκαλο σου που σαφως ειναι πολυ πιο σοβαρος απο σενα και δεν εχει ατυχημα στην πλατη του και για αυτον η ασφαλεια ειναι το α και το ω. κατι που για σενα αποτι φαινεται δεν ισχυει.προφανως το οτι εχει απαγορευτει το μεταλο 303 απο την UIAA απο το 2008 και υπαρχει ακομα παντου εδω στην ελλαδα και ιδιως στην βαρασσοβα ενω γινονται τοσες και τοσες σχολες δε σε πειραζει καθολου και μονο απο αυτο φαινεται ποσο σοβαρος εισαι και ποσο εκπαιδευτικη παιδεια κατεχεις.αντι να βγεις και να πεις μα τι μαλακιες ειναι αυτες που κανουμε το παιζεις ψωφιος κοριος και το αν υπαρχουν ευθυνες ισως να το δειξει η δικαιοσυνη και τα οργανα της και οχι εσυ.
voutiros

Post by voutiros »

Και για την "πλάτη" στα Μετέωρα, ξερείς καλά ότι δεν ήταν η δική μου, οπότε μη προσπαθείς να δημιουργήσεις άδικα εντυπώσεις.
wu
voutiros

Post by voutiros »

Κάτσε ένα λεπτό γιατί το παρατράβηξες. Εντάξει εκπαιδευτής είμαι εγώ και όπως λές για τα μπάζα, όμως εκπαιδευτής είναι και αυτός που σε πήγε στη Βαράσοβα και σε έβαλε να κατεβείς από εκεί που έσπασε το βύσμα. Δηλαδή μόνο έγω θα έπρεπε να έχω κάνει κάτι που στο κάτω κάτω δε σε ξέρω (και ούτε βέβαια με ενδιαφέρει αν ζεις ή πεθαίνεις). Ο εκπαιδευτής σου που πλήρωσες για να σε πάει εκεί δε θα έπρεπε να γνωρίζει το πρόβλημα;
wu
geka

Post by geka »

δεν χρειαζεται να μου δωσεις εξηγησεις εχουν γνωση οι φυλακες. εσυ αρχισες να μιλας για αλλους εκπαιδευτες και οτι μας πηγαινουν σε επικυνδυνα πεδια. εγω απλα μια συζητηση ανοιξα για ενα βυσμα που εσπασε σε ρελε τυπου 303 που το εχει απαγορευτει απο την UIAA απο το 2008 και που ειναι γνωστο απο καποιους και δεν εχει γινει τιποτα ακομα δηλαδη πρεπει να σκοτωθει ανθρωπος για να δωσετε προσοχη στο θεμα.
geka

Post by geka »

δεν ειπα οτι εισαι για τα μπαζα και ο εκπαιδευτης μου ξερει τι εγινε και δεν ηξερε οτι στην βαρασσοβα τα 2\\3 των βυσματων ειναι απαγορευμενα το εμαθε απο τον καραλη που προφανως το ηξερε εδω και καιρο μιας και ειναι υπευθυνος και εκπροσωπος τις εοοα στην UIAA στο θεμα τις ασφαλειας.
geka

Post by geka »

αλλα το ηξερε και ο αληγιαννης απο τα λεγομε να του και περιμενει λεει την απαντηση της εταιριας λες και η απαγορευση που εκανε η UIAA δεν του εφτανε
Αριστομένης

Post by Αριστομένης »

και η σημερινή φωτό, από το διαβόητο 1ο ρελέ του Σκορπιού:
http://picasaweb.google.com/10297420742 ... directlink
geka

Post by geka »

οταν πηρε τον καραλη ο αλεκος ο καραλης το ηξερε και του ειπε ναι θα ειναι απο τα προβληματικα τυπου 303 λες και ετρεχε τιποτα.εκεινος δεν ηξερε τιποτα για προβληματικα οπως πιστευω και οι περρισοτεροι.αν και εσεις δεν ξερατε τιποτα τοτε θα πρεπει να παρετε θεση και εσεις διοτι εδω μιλαμε για ζωες για φαντασου να ησουν εσυ και να εκανες μαθημα διασωσης και να εσπαγαν τα ρελε τοτε τι θα γινοταν και ποιος θα εφταιγε.
voutiros

Post by voutiros »

Ρε αρχιφύλακα εσύ δεν άρχισες να μιλάς για μένα, που απέναντι σου (και απέναντι σε κανένα δηλαδή- γιατί δεν κάνω σχολές πια) δεν έχω καμία ευθύνη. Από εκεί και πέρα το ζήτημα με τα συγκεκριμένα βύσματα έχει θιχτεί εδώ και καιρό. Ακόμη και στα πλαίσια σχολής βοηθών εκπ/τών την οποία στελέχωνα και στην οποία συμμετείχαν σαν μαθητές κάποιοι από τους εκπαιδευτές σου.
wu
Post Reply