Αναριχιτικο παρκο

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Commando

Αναριχιτικο παρκο

Post by Commando »

Αγαπητοί φίλοι γεια σας
Είμαι και εγώ ένας λάτρης των extreme sport! Σιγκεκρημένα ασχολούμαι πολλά χρονιά με το μηχανοκηνητο αθλητισμό (τζιπ, εντουρο κλπ) ενώ κάνω πολλά χρονιά σνοουμπορντ ραπελ, bangi jamping και body bilding. Πρόσφατα ανακάλυψα την ορειβασία και κόλησα. Συγκεκρημένα βρήκα ένα φοβερό τοίχο ορειβασίας στην Παλήνη και θα σας τον σινιστούσα . Βεβαία ίσως ο πολύς κόσμος τα βρει σκούρα (έχει μέχρι και ανάποδες πιστές!!!!!) αλλά ευτηχώς εγώ λόγο εκπαίδευσης (ΛΟΚ) και προηγούμενης ενασχόλησης κατάφερα και νίκησα πέντε πιστές αμέσως. Μετά προσπάθησα και μια τρίτη όμως από ένα σημείο και μετά οι υπεύθινοι είχαν ξεχάσει να βάλουν λαβες (είχε μονό κάτι παλιές φθαρμένες που είχαν γίνει πολύ μικρές) και δε μπόρεσα να νικήσω. Εκεί εκνευριστικά και ήθελα να τους βρίσω αλλά κρατήθηκα. … Τέλος πάντον, κατά τα άλλα πολύ ωραίο μέρος όσοι ασχολείστε με ορειβασία δοκιμάστε το- αξίζει

Πάντως ο λόγος που γραφώ αυτό το πρώτο μήνυμα είναι άλλος. Μαζί με ένα φίλο πήγα τις προάλες σε κάτι κατσάβραχα έξω από την Αθηνά στους θρακωμακεδονες). Το μέρος- το οποίο μας είπε καποιος ορειβατης ότι ειναι παρκο ορειβασιας . Μια απογοιτευση - τελείως ανοργάνοτο. Ο δρόμος σταματά στου διάολου τη μανά (τζιπ δεν πάει) , και για να φτάσεις φτινεις αίμα. Τελικά φτάνοντας από κάτω διαπιστοσαμε ότι για να ανέβεις πρέπει να έχεις δικο σου σκινι ! και γατζακια αφου το λεγομενο παρκο ορειβασιας δεν παρεχει τιποτα! Οσο για ένα κιοσκι, λιγο μουσικη ένα παγκακι, ένα αναψικτηριο να πιεις τον καφε σου, τιποτα. Βεβαια ουτως η αλλως είναι πολύ extreme (δεν τα συνιστω σε ολους) αλλα αν εχεις εμπειρια από τετοιες καταστασεις γινεται.
Τελος παντων αυτό που εγω ηθελα να προτινω ηταν η οργανωση του παρκου. Σε πρωτη φαση διανηξη δρομου μεχρι τις πιστες για να μην ξεποδαριαζομαστε. Επειδη είναι η δουλεια μου σε χωματουργικα εχω ακρες- μπορει να γινει σχετικα ευκολα
Σε δευτερη φαση σκεφτομουν τοποθετηση λαβων στα βραχυα όπως και στον ορειβατικο τοιχο και σκινιων για να ανεβαινουμε. Αλλιως δυστηχως είναι αδυνατο. Ξερει κανεις από πού μπορουμε να αγορασουμε; Για σκινια ξερω οτι πουλανε στα χρωματοπολια αλλα για λαβες δεν ξερω.
Τελος μπορουμε να σκαλισουμε και μερικα πατηματα για ευκολια στο ανεβασμα
Απ ότι καταλαβα σε ολους αρεσει η ορειβασια οποτε σκεφτηκα ότι ισως θελετε να βοηθησετε. Εγω και κατι φιλαράκια από τα ΛΟΚ που ψήνοντε να ασχολιθούν και θα μαζευτουμε την άλλη εβδομαδα. Εργαλια εχω εγω από τη δουλεια. Οποιος ενδιαφερεται ας στειλει μινημα!!
Εντι
NikX

Post by NikX »

ξερω οτι ερχονται οι Αποκριες,
αλλα η Πρωταπριλια αργει ακομα.

σωστα?
zulu

Post by zulu »

Ε ναι! δεν μπορεί?? Ελπίζω....
inta diaolos einai toutos!
kitsos

Post by kitsos »

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o

kai ena :evil: an ontos ta ennoei auta o commando...tromara mas!
Commando

Post by Commando »

Φιλε δε ξερω πιος εισαι αλλα δε εχεις το δικαιομα να ιρονευεσαι. Αντι να κοροιδευεις σου σινιστω να κατσεις σπιτακι σου και στο καναπε σου και μοκο.
Αυτά είναι η Ελλαδα…Οποτε παει να γινει κατι αξιολογο θα βγει καποιος να το πολεμησει.
Η προσκλιση ισχιει για οποιον θελει να βοιθισει. Μαλλον την αλλη Δευτερα για να προλαβουμε να βρουμε λαβες. Ένα φιλαρακι θα φερει κομπρεσερακι 1500αρι οκταμπαρο για να σκαλισουμε σκαλοπατια και εχουμε και δυο κρουστικα μπαταριας 36αρια.
Για το σκατπικο θελει δουλια για να το βρουμε – αν υπαρχει συμετοχη θα σας πω. Οπιοσ θελει βοηθαει
Εντι
teochristopoulos

Post by teochristopoulos »

χαχα πολύ καλό όποιος το σκέφτηκε...

Φίλε Κομάντο, γράψε καλύτερα Greeklish, θα ξεχάσουμε και τα λίγα ελληνικά που ξέρουμε!!!
teochristopoulos

Τι να βυθίσει ρε φίλε?
Κομάντο ήσουνα ή στο ναυτικό?
Lacrimosa

Post by Lacrimosa »

Φίλε comando

Αν σκάψεις δρόμο τα μπάζα τα χρειάζομαι!!!

Σε παρακαλώ να κανονίσουμε να μου τα στείλεις και σε αντάλλαγμα θα σου προσφέρω λαβές και χερούλια.

Επίσης, προτείνω να πεις στην πίστα που τους νικάς όλους να σου δώσουν καμιά από τις πίστες να τις βάλεις δίπλα από το μέρος που αφήνουμε σήμερα το αυτοκίνητο, πριν απο το αναρριχητικό πάρκο για να μην χρειαζόμαστε να περπατάμε μέχρι την πίστα (τι είπα πάλι ο φοβερός!)!!!

Επίσης όταν είναι να πας πες μας να έρθουμε μεγάλη παρέα να βοηθήσουμε!

Και βεβαίως να πατεντάρεις την ιδέα μην στην κλέψει κανείς και φτιάξει πρώτος τους γάτζους!!!

Αν δεν καταλαβαίνεις κάποια από τις παραπάνω λέξεις πες μου να σου εξηγήσω τι εννοώ!!!

:o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o :o
jer-le-fou

Post by jer-le-fou »

επιτελους καποιος λεει την αληθεια στην ελλαδα!!!
Ε ναι κυριοι... Και πως θα ανεβω στο "παρκο" με το χαμηλομενο το Golf Gti (200 αλογα), με τις Kayaba τις αναρτησεις και την Sebring την εξατμιση...?????
Θα βρει η ποδια..οποτε συμφωνω με το φιλο να ανοιξουμε ενα δρομο καλο κ για μας!!!
Jer
kitsos

Post by kitsos »

ώντος δαιν πραιποι να οιμασται αντοιθαιτει στην αοιφωρο ανάπτηξυ του αναροιχειτεικου παρκου, αιχω αινα αλεισωπρειωνω και αινα φηλαρακει με εκσκαφαία, θα ρθο να βωειθεισο την παλεικαρισια προτοβουλέια και να ανειχτοι ο πωλειπωθειτος δρωμως..! :) :D
loris

Post by loris »

αν τα μηχανηματα σου ειναι.. intercooler.. προτεινω την αναπτυξη παγωμενων ανικητων διαδρομων στα ιδια βραχια (εχουμε αναπτυξει την αναλογη τεχνολογια τελευταια εδω πανω)
μη τρεχει ο κοσμος σε αοστες και βουλγαριες.. :idea:
τρια πουλακια καθονταν..
Commando

Post by Commando »

Φιλε τα μπαζα παρτα αμα τα θελεις αρκει να βαλεις δικο συ μηχανημα και να μην είναι για παρανομη δουλεια. Στειλε μου το κινητο σου να σε παρω να κανονισουμε
παρε να κανονισουμε. Αυτό με τους γαντζους δε το καταλαβαινω να μου το εξηγησεις-ειμαι κανουριος ορειβατης
Οσο για σας που κοροιδευετε για τα ορθωγραφικα να σας πω ότι εγω δεν ειμαι παιδι των βοριον προαστιων , παιδι του μπαμπα. Νομιζα ότι αυτό το σαιτ είναι για ορειβατες αλλα εχει και πολλους φλωρους τελικα.
Φιλε με το gti δε θα παει ουτως η αλλως θα βρισκει οποτε αστο γιατι είναι και χρεπι . Σορυ που σε στεναχωρω αλλα δε παει μια και αμα του φορας και kagiaba είναι δυο φορες χρεπι, μονο φιγουρα και από κρατηματα τιποτα για τα λεφτα που πλήρωνεις παντως κατά τα αλλα συμφωνουμε
Για σενα που αμφισβιτεις ότι ημουν λοκατζης χωρις να ξερεις μι σε βρω! Υπαρχει διαφορα σε οικ και κομμανδο οι οικαδες δεν ειναι τοσο καλη με τ οπλα... Απλως παιρνανε πολλες ριψοκυνδινες ασκησεις π μπορει να τους στοιχισει πολλα κοκκαλα σπασμενα ουκας θελει τρελα δεν νιςθεις απο ενα σημειο και μετα. Ενω καταδρομεας κομμαντο... Ειναι αλλιως... Ορινος... Σε βουνα... Μαθενεις τις δυσκολιες... Στα βουνα στο κριο. Στα χιονια... Απλως επειδι ειναι πιο δυσκολα να γινεις οικας ολα τα ψαρακια νομιζουν ειναι δυσκολοτερα. Ο καθενας ειναι τελειος στους τομεις του. Δεν σιγρινεισ. Κομμαντο ορεινω με οικα. Η οικα βατραχι με κομμαντο.
Εντι
ΛΟΚ 298 Ρεντινα
Hippo

Post by Hippo »

τι είπε ο άνθρωπος! Ρε συ comando τά'χεις χάσει τελείως,απ'τα ΛΟΚ θα το'παθες.
Lacrimosa

Post by Lacrimosa »

Commando wrote: Οσο για σας που κοροιδευετε για τα ορθωγραφικα να σας πω ότι εγω δεν ειμαι παιδι των βοριον προαστιων , παιδι του μπαμπα. Εντι
ΛΟΚ 298 Ρεντινα
Αν δεν είσαι παιδί του μπαμπά τι είσαι??? Παιδί της Μαμάς??? οεό??? :?:
teochristopoulos

Δε σε αμφισβητώ ρε φίλε, απλά μπερδεύτηκα...
Commando wrote:... δεν νιςθεις...
Σε παρακαλώ, γράψε greeklish, εκτός ότι σου πάνε (νιςθεις:niw8eis), αρχίζει και με πιάνει πονοκέφαλος...
loris

Post by loris »

Hippo wrote:τι είπε ο άνθρωπος! Ρε συ comando τά'χεις χάσει τελείως,απ'τα ΛΟΚ θα το'παθες.
τι υπαινισεσαι ; δλδ εγω που περασα ρειντζερς,αλεξιπτωτα,κεοαχ, λοχο πλωτων και 28 μηνες.. δεν επιδεχομαι θεραπειας γιατρε μου; εξαλλου

Λ αθη
Ο λοι
Κ ανουμε :lol:
τρια πουλακια καθονταν..
tomy

Post by tomy »

Αν όντως υπάρχει ο κομάντο πραγματικά ''θα πηδηχτώ από το παράθυρο''....
Αλλά φαντάζομαι(επειδή έχω φίλους ρεμάλια που μπαίνουν σε άλλα φόρουμ και κάνουν χαβαλέ) ότι κι ο κομάντο είναι τέτοιο τυπάκι...
Αυτά είναι τα αποτελέσματα όταν δεν έχει συνθήκες...

Αν πάλι,λέω, αν, ο κομαντο υπάρχει στ'αλήθεια τότε πραγματικά ''ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ''...
Πάντως αν κάνει χαβαλέ ας μη το συνεχίσει γιατί βαριέμαι(το πρώτο post πολύ πετυχημένο αλλά καλά ήταν ως εδώ)...

Αν τελικά δεν κάνει τότε το μόνο που θέλω είναι να ανεβάσει καμια φώτο με τα σκαλοπάτια που θα ανοίξει,με τις λαβές κτλ...Εκεί να δεις γέλια...

Ενδιαφέρον......
when desire dies,fear is born...
Commando

Post by Commando »

Ενταξι καταλαβα τα πολλα λογια είναι φτοχια. Δε περιμενα τετοια αντιμετοπιση αλλα όπως ειπα ετσι είναι η Ελλαδα, τρωει τα πεδιά της.
Θα μιλησουν σιντομα τα εργα. Ευτυχως υπαρχουν και ενταξει ατομα οπος το παιδι που μου εστειλε mail για να βοηθησει με τις λαβες.
zeta

Post by zeta »

Εγώ μαζί σου Commando! Μπορεί να είμαι λίγο φλώρα (το θηλυκό του φλώρου) αλλά νομίζω ότι με λίγο... "στρώσιμο" θα βγάλω τη δουλειά :lol:
Εκτός και αν και εσύ πιστεύεις όπως μερικοί "φίλοι" ορειβάτες ότι εμείς οι γυναίκες είμαστε μόνο για την κουζίνα! :P
NikX

Post by NikX »

Φιλαρακι Commando

αμα το μεροκαματο ειναι καλο πες μου να ερθω.
Μη δινεις σημασια γιατι μερικοι δεν ειναι σοβαροι και γραφουν οτι να 'ναι.
Οσο για τις "λαβες" εχω καμποσες ... θα φερω μερικες μαζι να βαλουμε παντου.

μου εχει συμβει και εμενα εκει που σκαρφαλωνω να θελω να διαμαρτυρηθω σε καποιον και να μην βρισκω κανεναν.

Commando μαζι σου (αμα ειναι καλο το μεροκαματο).

οι αλλοι ισως να μην θελουν την αναπτυξη αλλα πρεπει να παμε την χωρα μπροστα. Ετσι?

σε καταλαβαινω γιατι και εγω εχω κανει στα βουνα και εχω μαθει ...

οσο για τα μπαζα να μην τα δωσεις στον Lacrimosa, θα τα παρω εγω, εχω νομιζω δικαιωμα μιας και θα δουλεψω στο εργο.
Post Reply