Dinner Plates,Χειμερινό μπάνιο και ρώσικες παγόβιδες.

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού
Post Reply
zulu

Dinner Plates,Χειμερινό μπάνιο και ρώσικες παγόβιδες.

Post by zulu »

Αυτή τη φορά ήρθα προετοιμασμένος. 2 σχοινιά, σχοινοσύντροφο παλιό, πλήρες racκ και στη τσέπη μια ρώσικη παγόβιδα και ένα σύρμα για αμπαλάκωφ.
Δεν θα μου χρειαστούν όμως, γιατί θα βγώ επάνω με άνεση.WI 5 300m. Ζόρικα αλλά σήμερα είμαι καλά. ΘΑ προσπαθήσω.Κάνουμε λοιπόν τα πρώτα 250μ και στεκόμαστε κάτω απο το δύσκολο. Ένας πανέμορφος παγοκαταρράκτης πλάτους περίπου 8 μέτρων κάθετος για καμμιά 15αριά μετά ένα μεγάλο πατάρι και μετά πάλι τα ίδια.
Αυτή τη φορά δεν έχει μαλακίες, φτιάχνω το ρελέ όσο πιο έξω απο τη γραμμή πτώσης πάγων μπορώ, ετοιμάζομαι και φεύγω. Μία παγόβιδα στα 4 μέτρα απο το ρελέ είναι αρκετή. Φεύγω γρήγορα τα υπόλοιπα αλλά έχοντας διαβάσει με προσοχή το βιβλίο Winter Climbing των Parnel και Gresham πριν βγώ στο πατάρι βάζω άλλη μια για να αποφύγω τα λεγόμενα Dinner plates( κομμάτια πάγου μεγέθους πιάτου χασαποταβέρνας) που σπάνε καθώς βγαίνεις να καρφώσεις στο πατάρι.
Γεμάτος σιγουριά πλεον αφού για πρώτη φορά τηρώ το οτι ο ενθουσιασμός δεν αντικαθιστά την γνώση σπάω ένα πιάτο, δεύτερο, τρίτο, και βγαίνω στο πατάρι άνετος. Το πατάρι έχει βάθος περίπου 3 μέτρα και κλίση 30 μοίρες οπότε θα '' μπουσουλήσω'' και θα βάλω μια βίδα στο επόμενο κάθετο.
Καρφώνω άλλη μια φορά το πιολέ μου και κράκ........Fuck(κάνει και ρίμα)
Βλέπω μιά ρωγμή να κόβει όλο το πατάρι στα ριζά με το έπόμενο κάθετο και αισθάνομαι όλο το πατάρι να φεύγει κάτω απο τα πόδια μου, άσε που το βλέπω κιόλας. Ένα εννιαίο κομμάτι πάγου περίπου 3Χ6, πάχους κανά 20 πόντους γλυστράει σαν πλάκα χιονοστιβάδας. Φωνάζω σαν τρελός γιατί ξέρω που πάει. Συγχρόνως, ενστικτωδώς και κωλοφαρδώς πηδάω στον αέρα και ξαναπροσγειώνομαι στο ίδο σημείο μόνο που η πλάκα έχει φύγει. Ο θόρυβος τα σπάει κανονικά και όταν σταματάει απο κάτω ακούω βογγητά. Την ίδια στιγμή η εξήγηση γίνεται εμφανέστατη. Μια λεκάνη νερού κάτω απο τον πάγο που των χώριζε με το απο κάτω στρώμα μέσα στην οποία κολυμπάω. Οι -7 κελσίου τα έκαναν χειρότερα μιας και γρήγορα πάγωσαν μέχρι και τα ..δια μου στην κυριολεξία. Γέμισα νερό το οποίο μετά πάγωσε αλλά.. η απο κάτω βογγάει.......
ΤΙρΙρΙρΙ!!! Ρώσικη παγόβιδα ραπέλ και κάτω. Ευτυχώς απο το κομμάτι εμβαδού αυτοκινήτου( Subaru forester άντε Vout ίσως και Renault Kangoo) τη´ν βρήκε στον ώμο μόνο μιαν εξάτμιση. Μπόλικες μελανιές αλλά τίποτα σοβαρό.
Την επόμενη, πιό έμπειροι τώρα απ ότι χθές, θα πάμε για ΜΠΥΡΕΣ!

Υ.Γ. εννοείται πως και τα δύο σχοινιά κόπηκαν σε διάφορα σημεία(περισσότερο ή λιγοτερο)
Μπέιτε στο www.petitiononline/jimmy'sropes.ch και κάντε DONATE για να πάρω καινούρια ή τελοσπάντων όποιος έρθει ας φέρει και σχοινιά.
inta diaolos einai toutos!
tomy

Post by tomy »

ό,τι θες θα σου φέρουμε αγόρι μου εσένα...δώσε παραγγελίες...
when desire dies,fear is born...
teochristopoulos

Post by teochristopoulos »

Αυτό το λινκ www.petitiononline δεν δουλεύει...

Αν δουλέψει τελικά, ήθελα να ρωτήσω: Ρέστα δίνει? Γιατί έχω διακοσάρικο...!
dpapa

Post by dpapa »

επειδη το petionline μαλλον δεν δουλευει ριχτε τον οβολο σας στις αγγελιες του routes, αν ενδιαφερουν βεβαια τα συγκεκριμενα σχοινια τον zulu.
Post Reply