Καρέας - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Πληροφορίες και απόψεις για την ασφάλεια και την βαθμολόγηση διαδρομών

Καρέας - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Postby Nikolas_A » Sat 21 Nov 2015, 8:57 pm

Ξέρω, σχεδόν κανένας δεν σκαρφαλώνει εκεί, αλλά αφού το είδα πρέπει να το δημοσιοποιήσω.

Το πεδίο πάντα είχα σαθρά, αλλά μετά την φετεινή φωτιά έχουν αυξηθεί. Σε μερικές διαδρομές ο βράχος ξεφλουδίζει στα πρώτα μέτρα.

Αλλά: Στην "Κόκκινη Πίστα" στην 11 είναι κούφιο ολόκληρο μπλοκ πάνω στο οποίο βρίσκεται η 2η πλακέτα!
Last edited by Nikolas_A on Tue 05 Dec 2017, 4:49 pm, edited 1 time in total.
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Nikolas_A
 
Posts: 364
Joined: Tue 15 Apr 2008, 6:30 pm

Re: Καρέας - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Postby Nikolas_A » Tue 05 Dec 2017, 4:48 pm

Έμαθα γίνεται συντήρηση, ξέρει κανείς νέα;
Απετάξω τις πλακέτες; Απεταξάμην!
Συνετάξω τα καρύδια; Συνεταξάμην
Nikolas_A
 
Posts: 364
Joined: Tue 15 Apr 2008, 6:30 pm

Re: Καρέας - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Postby menelaos » Mon 11 Dec 2017, 1:03 pm

Θα ήθελα και εγώ επίσης να επισημάνω, ότι τα τελευταία 10 χρόνια η περιοχή έχει καεί τουλάχιστον σε 4 μεγάλες φωτιές. Σε όλες τις επισκέψεις μου στα "παλιά" πεδία, ο βράχος ήταν καμένος και ξεφλούδιζε σε μεγάλο βάθος. Έχω την εντύπωση πως ο ΕΟΣ Ηλιούπολης έχει ξεκινήσει μία προσπάθεια συντήρησης των πεδίων. Μέχρι να υπάρξει κάποια επίσημη ενημέρωση θα συνιστούσα προσοχή από όσους ενδιαφέρονται να σκαρφαλώσουν εκεί. Ιδιαίτερα στα πεδία που είναι πάνω από την Ηλιούπολη.
menelaos
 
Posts: 50
Joined: Thu 20 Sep 2007, 4:36 pm


Re: Καρέας

Postby t-rex » Sun 01 Jul 2018, 12:39 am

Στα κοκκινα στον Καρέα εχει γινει μια καλη συντηρηση (την διαφημηζει και ο δημος Αργυρουπολης).

Το προβλημα ειναι οτι εχουν ανοιχτει και καινουργιες διαδρομες και δεν ξερεις πια ειναι πια και τι βαθμολογια ειναι.
Υπαρχουν πουθενα οι ΝΕΕΣ βαθμολογιες;
t-rex
 
Posts: 112
Joined: Tue 10 Sep 2013, 10:33 pm

Re: Καρέας - ΠΡΟΣΟΧΗ!

Postby pikaifi » Wed 11 Jul 2018, 12:55 am

Γενικά πρέπει να έχουν συντηρηθεί πάρα πολλές διαδρομές (80+) σε 4 πεδία της περιοχής. Οι περισσότερες είναι κοντές (μέχρι 12 μέτρα), εκτός μάλλον από αυτές στους χαρακτηριστικούς γκρεμούς πάνω από την κόκκινη πίστα. Εκεί όμως δεν έχω πάει.
Η είδηση έχει διαδοθεί και τα πεδία μια κινησούλα την έχουν πλέον. Άλλωστε είναι και μέσα στην πόλη ουσιαστικά και δεν είναι άσχημα για όσους μένουν προς τα εκεί και δεν θέλουν να τρέχουν στην Πάρνηθα συνέχεια. Και το μέρος ωραίο είναι και το σκαρφάλωμα ενδιαφέρον και ποικιλία έχει. Γενικά για τον αναρριχητή που σκαρφαλώνει αυτά που αρχίζουν από 6,το πεδίο έχει ενδιαφέρον.
Οι βαθμολογίες δεν έχουν και πολύ σχέση με τον παλιό οδηγό του Τιτόπουλου. Είναι ούτως ή άλλως Καραβίσιες. Δεν είναι και κάτι ακραία πιο δύσκολο, αλλά το V εκεί, με το V των καινούργιων πεδίων δεν έχει σχέση.
Γενικά καλή η πρωτοβουλία του ΕΟΣ Ηλιούπολης, περιμένουμε μόνο να μας πουν κάποια στιγμή τι ακριβώς έχει γίνει, τις βαθμολογίες κλπ.
Τώρα τα πεδία τα σαθρά τους τα έχουν και θέλουν προσοχή, αλλά και κάνα πιάσιμο ή πάτημα να φύγει δεν θα έρθει η συντέλεια του κόσμου... Είναι πολύ καλά ασφαλισμένα και ο μόνος κίνδυνος είναι αν σου φύγει κάτι όσο είσαι χαμηλά. Πάντως γενικά φαίνονται. Σε λίγο καιρό θα καθαριστούν πιστεύω.
Σε ό,τι έχει να κάνει με το αρχικό ποστ (που έγινε πριν την ανανέωση), εδώ θα συμφωνήσω. Στην 11 μια φορά μπήκα και με κατάγχωσε. Δεν ξέρω αν θα φύγει το μπλοκ, πάντως τρομαχτικό είναι. 30 διαδρομές έχει το πεδίο, αυτή αφήστε τη...

Υ.Γ. Για αποφυγή παρεξηγήσεων, δεν κάνω κάποια επίσημη ενημέρωση, λέω τι γνωρίζω για κάτι που το ξέρουμε όσοι σκαρφαλώνουμε από συζητήσεις κλπ. Μέχρι να βγάλουν κάτι επίσημο (ο ΕΟΣ Ηλιούπολης, αυτοί που έκαναν την ανανέωση κλπ), μάλλον τα πεδία δεν έχουν δοθεί στην κυκλοφορία...
pikaifi
 
Posts: 28
Joined: Sun 19 Mar 2017, 11:25 pm


Return to Ασφάλεια και βαθμολόγηση διαδρομών

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron