Μιχαηλίδη -Πνευματικού, καλοκαιρινή.

Πληροφορίες, εντυπώσεις και παρατηρήσεις σχετικά με τις διαδρομές βουνού

Μιχαηλίδη -Πνευματικού, καλοκαιρινή.

Postby pikaifi » Fri 14 Jul 2017, 9:01 pm

Σκαρφαλώσαμε σήμερα με τον pod τη Μιχαηλίδη -Πνευματικού στον Παρνασσό. Η διαδρομή είναι εκπληκτική, αλλά δεν είναι στον Τσάρκο, όπως αναφέρεται στο routes, αλλά στις Τρεις Τσούμπες. Όλα τα υπόλοιπα στην περιγραφή είναι σωστά.
Ως προς τη διαδρομή τώρα οι δυσκολίες δεν είναι μεγάλες (μέχρι V-) και σε ένα μεγάλο κομμάτι μπορούμε να κινηθούμε παράλληλα. Στην έξοδο, φτάνουμε σε κάθετο τοίχο που στα δεξιά έχει ένα διεδράκι. Από εκεί βγαίνουμε. Επειδή ήταν γεμάτο χόρτα, εμείς πήγαμε το πιλιέ μέχρι τη μέση και μετά μπήκαμε στο δίεδρο.
Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι μάλλον ένα κάθετο τοιχάκι που ασφαλίζεται με μικρά καρύδια (V-), ενώ πολύ όμορφο είναι και το διεδράκι της εξόδου, θέλει όμως προσοχή μεγάλη σαθρή φλοίδα που αν φύγει τον ασφαλιστή τον κλέγανε (γι' αυτό καλό είναι να μην είναι ακριβώς από κάτω, αλλά λίγο πιο αριστερά). Παρόλα αυτά σε γενικές γραμμές ο βράχος είναι σε πολλά σημεία, ακόμα και σε πολύ εύκολα εντυπωσιακά συμπαγής.
Συνοψίζοντας και να το ξαναπώ: η διαδρομή είναι εκπληκτική και όποιος θέλει να σκαρφαλώσει κάτι κλασικό τέτοιας δυσκολίας, να πάει να την κάνει!
pikaifi
 
Posts: 3
Joined: Sun 19 Mar 2017, 11:25 pm

Return to Αναρρίχηση βουνού

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests